Симеонов недоволен, че Борисов уволнява, без да се допита до него

На майките не им е работа колко струва билетът на зам.-министърката, смята вицепремиерът

OFFNews 20 юни 2018 в 13:16 4617 8

Симеонов недоволен, че Борисов уволнява без да се допита до него

Не съм съгласен с приетата оставка на зам.-министър Димитрова, тя е пожертвана от премиера. Това каза вицепремиерът Валери Симеонова пред журналисти в Министерски съвет във връзка с подадената оставка на заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова, цитиран Агенция „Фокус“.

Димитрова подаде оставка, след като стана ясно, че в разгара на протестите на майки с деца с увреждания е била на скъпа командировка в САЩ.

„На майките не им е работа колко струва самолетният билет на зам.-министърката”, заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред bTV. Той обяви, че не е съгласен с оставката на Росица Димитрова и, че тя е пожертвана от премиера и определи обвиненията срещу нея като абсурдни.

„Тук съм за да изразя своето категорично несъгласие като вицепремиер за приeмането на оставката на г-жа Росица Димитрова. Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен. Категорично заявявам, че тя е един добър професионалист. В държавната администрация се създават много трудно професионалисти, за да бъдат толкова лесно харчени. И то за абсолютно безумни обвинения – че е пътувала с бизнес класа в самолет. Всички тези, които разпространяват тази информация, би било добре да проверят, че когато се наложи да купиш билет в последния момент, обикновено са останали места само в бизнес класа. Лично на мен ми се наложи преди две седмици в частен полет да си купя билет бизнес класа просто защото трябваше да го купя два дни предварително. А къде е спала там, някой сети ли се да попита? В общежитието на посолството. Това за мен е несериозно и смятам, че по този начин държавната администрация ще се обезкръви“, каза Симеонов.

Той обясни, че е говорил с премиера Бойко Борисов и го е уведомил за своето несъгласие. „Настоявам оставката да не бъде подписана и да не се освобождава заместник-министър, който има своя професионален опит, има своята професионална биография и е приет в най-тежкото министерство. Или може би си мислим, че България изобилства от добри кадри, изграждани с десетилетия. Не може по този начин да бъде пожертван заместник-министър от министър-председателя“, коментира вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12128

8

Minddestruction

20.06 2018 в 20:33

Може за много неща да не харесвам Симеонов, но в случая е прав. Лети зам.м. До щатите - 8ч полет и да стигне смачкана кифла и да се бори с часовата разлика по конференции.
А Бае Бойко като ходи навсякъде с правителствения самолет (десетки хиляди пъти по-голям разход),а из Бг се 'скита' с вертолет? Да не говорим за това че даваше правителствения на Тигрите, а после се оказа че ЦСКА и Левски ги возел редовно ....

8957

7

sinia sova

20.06 2018 в 17:00

Вярно е , че и той е гадно милиционерче,но ако иска да гътне корумпираната шайка герП
да напусне парламента!!!

8957

6

sinia sova

20.06 2018 в 16:54

Чудя се някой път,какво прави Валери Симеонов в уж дясната,комунистическа коалиция - герб,вмро,атака...

8957

5

sinia sova

20.06 2018 в 16:52

Чудя се някой път,какво прави Валери Симеонов в уж дясната,комунистическа коалиция - герб,вмро,атака...

7995

4

Iordan Hristov

20.06 2018 в 16:12

Ми прав е. Борисов да не би да лети с Райън Еър?

11719

2

Краси

20.06 2018 в 15:15

Нагъл червей - и на майките, и на всички останали нас, които ви плащаме заплатите точно това им е работата - да ви търсят сметка за какво харчите парите ни!
И въобще не си прав, че в България няма качествени хора - изобилства с качествени Българи и тук и в чужбина, които биха се върнали. Но никой нормалем човек не би бил готов да работи в комунистическо-милиционерската ви администрация, която не допуска човек да има мнение, различно от партийната линия.
Махайте се - вървете да си харчите откраднатите пари някъде по-далече от България. Тогава и качествените хора ще се завърнат в държавната администрация!
 
X

Подкастът на OFFNews