Симеонов: Най-доброто правителство е ГЕРБ, БСП, ПФ, "Воля" е неясен играч

OFFNews 29 март 2017 в 09:03 6424 17

„Най-доброто за България е коалиция между ГЕРБ, БСП и Патриотите. Това е моя стара идея, още през 2013 г.”, заяви и днес пред Нова телевизия Валери Симеонов, председател на Националния фронт за спасение за България (НФСБ).

"Правя това предложение, защото за България ще е най-добре. Геополитическата ситуация не е добра. Вече сме съседи не на една развита икономика и светска държава, а на една мюсюлманизираща се държава, която залита към диктатура. Доскоро, по времето на ДПС, Турция се намесваше във вътрешните работи на България чрез тяхното вътрешно разузнаване и през лидера на ДПС. Сега нещата са ескалирали. Турската държава директно се намесва чрез своите министри във вътрешните работи на България и създава политически продукт, а именно ДОСТ”, заяви Валери Симеонов.

"Не сме устремени към властта на всяка цена и няма голяма драма, ако тази коалиция стане и без нас", обясни той и разказа как през 2014 година също се е обадил на Борисов, за да му предложи за председател на Народното събрание да издигне Михаил Миков, за да няма конфронтация вътре в парламента. Моето поведение е последователно, това е поведение на патриотично мислещи хора”, каза още той.

„Не е много перспективно да има едно нестабилно Народно събрание, да се крепи една година и вън да марширува опозицията, а вътре да не може да се събере мнозинство, за да се проведе заседанието”, са мотивите за предложението на Симеонов.

Относно коалиция между ГЕРБ, Патриотите и ВОЛЯ, Симеонов коментира, че няма доверие на третия играч, който по думите му е „неясен” и още от сега с претенции за министерски постове.

„Трябва градусът на напрежение да падне, това противопоставяне, озверяване един срещу друг”, смята Симеонов. 

„Гордея се, че спряхме ДОСТ по пътя й към влизане в парламента”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12010

17

R3-D4

29.03 2017 в 16:16

samael, Воля обаче не е и никога не е била такъв проект. Това са опорки на червените тролчета, които не могат да преглътнат че някакъв си прост аптекар им сви гласовете. Всъщност Марешки работи с украинците, от там му тръгва бизнеса.

11012

16

Далас

29.03 2017 в 16:16

Вик, естествено че можеш да развиваш бизнес за милиони във Варна, особено ако милионите са украински, всичко може!

29217

12

Лопе де Вега

29.03 2017 в 10:05

ГЕРБ и БСП са ако не първи, то втори братовчеди. Като близки роднини естествено не могат да се разберат за дедовото наследство. По нашему, по български. Та затова не могат лесно да се сговорят как да делят имането.

Може да ги обедини само и единствено появата на силен противник, който може да заеме трайно първото място в политическия живот. Докато го няма ще се опитват да ни грабят поотделно.

Поздрав!

15614

10

OTBPAT

29.03 2017 в 09:58

Твърде малко е БВП-то на Страната за толкова голяма коалиция :)) Без да коментирам и колко абсурдна е...