Quantcast

Симеонов: Граничарите помагат на бежанците да минават границата ни

OFFNews Последна промяна на 15 март 2016 в 19:25 3629 6

Бежанците, които минават българските граници, правят това с помощта на българските граничари. Това заяви пред bTV съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, като допълни, че вече е подал сигнал по въпроса на вътрешния министър Румяна Бъчварова. 

"Балканският маршрут" вече е затворен завинаги, но няма опасност бежанският поток да се прехвърли през България, категоричен е Симеонов. 

По думите му затварянето на маршрута е добра новина и е първа стъпка за решаването на мигрантската криза, като това е големият успех на унгарския премиер Виктор Орбан. 

Орбан е оказал съдействие за затварянето на границата между Македония и Гърция и е спонсорирал изграждането на оградата по границата. Освен това благодарение на неговите усилия Гърция е изолирана от Европа, за да стане "пристанище за бежанците", коментира Симеонов. 

Това е неговата стратегия от дълго време. Той беше наясно, че Гърция съзнателно стимулира бежанския поток и пренася целенасочено бежанци, защото до лагера в Идомени няма построен път, но има жп линия. Гърците печелят от бежанските потоци, защото вземат парите на бежанците, за да ги качат на фериботите от островите до Солун и Кавала, а по-късно ги таксуват и при качването на влаковете за границата с Македония, допълни съпредседателят на Патриотичния фронт. 

Заради икономически причини Гърция няма да изпраща основния поток на бежанците през страната ни, а през Албания, с която няма голям стокообмен. Затова не трябва да се притесняваме за възникването на бежанска криза у нас, категоричен е политикът.

Той подчерта, че бежанците, за които говорим постоянно, не са от най-бедните съсловия на Ирак или Сирия. Не е нормално мигрантите да грабнат децата и портмонетата си и да пътуват 4000-5000 километра. Това не са бежанци, а авантюристи, подчерта той. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.03 2016 в 10:54

Стефане,голяма параноя те гони! Явно и на теб пипето ти е колкото на едно пиле щом не можеш да разбереш че това изказване е на полуидиот.

16.03 2016 в 00:41

А защото е прав.

Това без всякакво съмнение е истина. Смесването им с армейските ще разтури бизнеса, затова и "Тунджа 200" беше пародия.
Отговарям за казаното.
А до тук коментиралите, са тролове на мафията, на което обръщам внимание на прокуратурата.

15.03 2016 в 21:10

ЗАЩО ДАВАТЕ ТРИБУНА НА ТОВА ПИАНДЕ?ТАЯ КРАТУНА ВЕЧНО ПИАНА ДАВА ОЦЕНКИ ЗА ВСИЧКО.ТОЯ ПОЛУГРАМОТЕН ДЕБИЛ Е ЗА ИЗТРЕЗВИТЕЛЯ.

15.03 2016 в 20:41

Голям стратег, голямо нещо. Сега като се оваканти мястото за буфосинхронист на Болния Пръст, мераклии за нови шутове - много.

15.03 2016 в 20:05

Що тиражирате брътвежите на тоя малоумник? Това което е наговорил е тълна безмислица.Или това е част от плана за тотално обръкване на населението.

15.03 2016 в 19:41

граничари там няма - има тъпи и лакоми милиционери !