Quantcast

Симеон Славчев, ПП МИР: Хората от „Враждебна” трябва да имат достъп до метрото

OFFNews Последна промяна на 23 октомври 2019 в 09:16 938 0

Ако проблемите в София се решават като проблемите в едно семейство, ще е много по-лесно да променим града ни към по-добро. 

Това заяви председателят на Политическа партия МИР и водач на листата на кандидатите за общински съветници в столицата инж. Симеон Славчев по време на срещата с граждани в кв.”Враждебна”. Той каза, че неслучайно и мотото на най-младата българска партия МИР е „София е моето семейство”.

„Политическа партия МИР разглежда и дава решение на всички проблеми на София през погледа на семейството – като започнем с липсата на места в детските ясли и градини, като минем през недостъпната градска среда, мръсния въздух и стигнем до транспорта и цялата инфраструктура. Ако всички столичани приемат и почувстват София като свое семейство, то тогава много бързо и лесно ще започнат да се решават проблемите на столицата. Всеки един проблем трябва да се обсъжда и да се направи план за действие за неговото решаваме, като в целия процес трябва активно да участват гражданите и експертите. Това ще гарант за устойчивото решаване на всеки един от проблемите”, каза водача на листата на ПП МИР в София инж. Симеон Славчев. 

На срещата с гражданите присъстваха и кандидатите на ПП МИР за общински съветници Александър Пеновски, Цанко Донков, Милена Вацова, Александър Лазаров и Владислав Милев.

Инициаторът на срещата от страна на гражданите, Деси Коларска-Стоимчева, постави един от най-съществените въпроси пред живущите в квартала – връзката и прекият достъп до софийското метро. Инж.Симеон Славчев коментира, че този проблем може да се реши с доклад до транспортната комисия на Столичния общински съвет и припомни, че подобен случай имаше и с жителите на Бистрица. Тогава той, като общински съветник в СОС, внесе доклад в комисията и беше осигурена специална автобусна линия, която свързва центъра на Бистрица с метрото в кв.”Младост”. „Това е сериозен въпрос, който трябва да се реши, хората от „Враждебна” трябва да имат достъп до метрото”, беше категоричен председателят на ПП МИР. 

Бяха коментирани и други проблеми на „Враждебна”, включително и ситуацията с местата в детските градини, която засяга всички райони на града. Александър Пеновски коментира, че на София ѝ е нужно по-добро планиране, за да могат всички деца да намерят място в яслите и градините. Трябва да се предвижда броят на децата, както и това, че градът се разширява постоянно и в него се заселват нови и нови семейства, коментира той.

Един от най-сериозните проблеми на кв. Враждебна остава сметището. Инж. Симеон Славчев пое ангажимент към жителите на кв. „Враждебна”, че в новия мандат на Столичния общински съвет ще реши проблемите на жителите на Враждебна с транспорта, инфраструктурата и сметището.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !