Симеон Сакскобургготски няма да се кандидатира за президент

OFFNews Последна промяна на 16 април 2016 в 20:43 4558 17

Симеон Сакскобургготски няма да се кандидатира за президент

Симеон Сакскобургготски няма да се кандидатира за президент. "Това са теми, които са извън целта и на срещата, и на моите намерения", заяви царят, който присъства на среща на партията по повод 15 години от обявяването на намеренията му за влизане в политиката и създаването на НДСВ. 

Тази вечер лицата на НДСВ се събраха в сградата на Научно-техническите съюзи на столичния бул. "Раковски" по инициатива на на Анелия Мингова и на Ваня Цветкова, съобщи БГНЕС. Повече от 150 души от партията - депутати, министри и зам.-министри, се събраха в София. 

На въпроса дали Сакскобургготски изключва всякакъв вариант да се върне в политиката, бившият премиер каза, че цял живот е бил в нея. „Човек може да продължи в нея и по друг начин и не да е с някакви специални длъжности”, заяви той.

Минути по-рано обаче на влизане за срещата, съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев обяви, че желанието на огромното мнозинство от царистите е царят да се върне в политиката, пише "24 часа". Според него, за да бъде издигнат Симеон за президент, трите основни партии в момента - ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да проведат консултации и "ако са честни, откровени и обективни, ще стигнат до извода, че Симеон е много подходящ за държавен глава".

Той обаче изрази съмнение, че подобна визия ще споходи тези три партии, но това било възможна хипотеза.

"Трябва да бъде дадена възможност на царя да се занимава в по-широк аспект с обществено-политически дейности", смята Илчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2016 в 16:03

Цитат, който най-точно показва мислите ми: „Той не желае, колкото и да ми е мъчно, тъй като губим национален капитал. В цял свят той е изключително популярен и уважаван, само у нас направихме така, че да загуби влияние”. Защо ли не желае - защото вместо да оценим това, което направи за родината ни, ние се фокусираме все върху негативните страни, които са в пъти по-малко от положителните. Това, че ние сме сбъркани и не може да се организираме и взаимно да се оправим си е лично наш проблем. Той просто ни даде път и възможност за ново начало, за което някои хора не разбраха и не оцениха. Всичко идва от нас, не може да чакаме някой друг да ни помогне, ако ние сами не си помогнем. Времето и историята ще дадат оценка. И въпреки всичко, той си остава нашият български цар!

17.04 2016 в 15:01

За какво друго НЕМА да се кандидатира Дедо Цар? Моля дръжте ни в течение. Ха ха.

17.04 2016 в 11:33

Аах ах ах ах, на кого ни оставяш Симеоне!!!!!! Вай вай вайй

17.04 2016 в 10:06

Това менте преди твърдеше и че няма материални претенции към България, но после като го избраха почна друга песен и други лъжи да говори от сорта на "за не по-късно от 800 дни ще ви оправя". Човек без достойнство, който не си държи на думата не заслужава доверие.

17.04 2016 в 09:39

Оня ден, докато се прибирах от работа, точно до светофара една възрастна жена ме помоли да я преведа от другата страна на улицата. Подадох й ръка… Почти сляпа, облечена в чисти, но износени дрехи. Стара майка…

И докато вървяхме, тя ми разказа задъхано, че отива до магазина да си плати борча. Тръгнала с последните си 2 лева да си купи кифла. Вместо хляб, ей така, днес решила да се поглези с кифла.

Обаче си загубила парите и се върнала да вземе заем от съседката. И сега тепаше задъхано да си плати борча…

Каза, че си купувала на три дена по половин хляб, ама днес й се приискало кифла. Засрамих се… Аз май не съм правил подобен избор… Хляб или кифла… Пъхнах в ръката й малко пари.

После се замислих как Левон Хампарцумян и мошеникът от Мадрид наскоро оплюскаха на една вечеря ,ядене за няколко хиляди лева.

И останалите като него, дето докараха старите ни майки до просяшка тояга. Господа политици, не срам, гнус ме е от вас!

17.04 2016 в 08:56

...желанието на огромното мнозинство от царистите...
....

Брех! Ще каже човек че става дума за 1-2 млн души, а не за един файтон службогонци!! :-)

А Мадридският мошеник може да бъде само крупие в казино. Там му е силата.

17.04 2016 в 07:19

"Т.е. когато му е било времето, не сме случили и на цар."

Третото българско царство не е случвало на царе изобщо, читав е бил само князът.

Царете от котилото на Горския са си таковали таковата до един. Единият разсипва България от войни, а като го напъждат изяжда хазната. Другият - нещастен позьор, набутал държавата в ненужна война, от която изяждаме ебати и калая -- щатите и англия ни турят в кюпа на нацистите и ни дават на сталин да ни изправи рогата. Третият се 'оправи' завинаги за 800 дена. Всеки работи същата система - прави си клика от посредствени, продажни и готови на всичко курветини и е.ава майката на простия, но горд нашенец до кръв.

Но ако требва да сме справедливи, в перспектива третият е докарал най-малко вреда.

Благодарение на републиката, наложена ни от др. Сталин.

Каква ирония само, а?

17.04 2016 в 07:11

Симо Горския е името, прякора е крадлив Дедо.

17.04 2016 в 02:07

Верваме Му - колкото му повервахме и когато обещаваше, 4е никога няма да управлява с БСП.

До илтеко - ами Стои4ков? И той говори на много езици, а и със сигурност е по-известен.

17.04 2016 в 01:24

Jo, там е тя бедата че е БИЛ цар. Т.е. когато му е било времето, не сме случили и на цар.