Симеон Сакскобургготски няма да се кандидатира за президент

OFFNews 16 април 2016 в 20:43 5233 17

Симеон Сакскобургготски няма да се кандидатира за президент

Симеон Сакскобургготски няма да се кандидатира за президент. "Това са теми, които са извън целта и на срещата, и на моите намерения", заяви царят, който присъства на среща на партията по повод 15 години от обявяването на намеренията му за влизане в политиката и създаването на НДСВ. 

Тази вечер лицата на НДСВ се събраха в сградата на Научно-техническите съюзи на столичния бул. "Раковски" по инициатива на на Анелия Мингова и на Ваня Цветкова, съобщи БГНЕС. Повече от 150 души от партията - депутати, министри и зам.-министри, се събраха в София. 

На въпроса дали Сакскобургготски изключва всякакъв вариант да се върне в политиката, бившият премиер каза, че цял живот е бил в нея. „Човек може да продължи в нея и по друг начин и не да е с някакви специални длъжности”, заяви той.

Минути по-рано обаче на влизане за срещата, съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев обяви, че желанието на огромното мнозинство от царистите е царят да се върне в политиката, пише "24 часа". Според него, за да бъде издигнат Симеон за президент, трите основни партии в момента - ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да проведат консултации и "ако са честни, откровени и обективни, ще стигнат до извода, че Симеон е много подходящ за държавен глава".

Той обаче изрази съмнение, че подобна визия ще споходи тези три партии, но това било възможна хипотеза.

"Трябва да бъде дадена възможност на царя да се занимава в по-широк аспект с обществено-политически дейности", смята Илчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!