Симеон Дянков: Вървим към втори служебен кабинет

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2021 в 10:25 3467 0

Симеон Дянков

Все още вярвам, че служебните министри ще управляват до 2022 година, вървим към едно безвремие, където се очертава втори служебен кабинет, каза в предаването „Здравей, България” бившият финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ Симеон Данков.

Той предупреди, че вече няколко важни решения се забавят, най-вече Планът за възстановяване и развитие предимно, и те ще бъдат взимани и реализирани от второ служебно правителство.

Тези трети избори и поредно управление на служебни министри според Дянков са опасна ситуация - едната причина е състоянието на демокрацията, "започваме да се притесняваме, че тя не работи добре".

Дянков е убеден, че България не може да си позволи да забавя Плана за възстановяване, а ние сме единствената държава, без Нидерландия, която все още не го е включила в решенията, което означава, че не само тази година няма да получим средства по него, но вероятно и следващата година.

Бившият финансов министър коментира, че е добре да има редовно правителство, но не вижда как ГЕРБ или другите партии биха подкрепили един, според него, нескопосано и прибързано представен кабинет, въпреки че в него имало качествени хора.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови