Сиди от ВМРО: Ще ограничим със закон избирателните права на изселниците в Турция

OFFNews Последна промяна на 31 март 2017 в 08:50 2429 2

Председателят на ДОСТ Лютви Местан каза, че сме му попречили, с което сме горди. Тази формация е вредна за България, тя е про-турска, заяви Александър Сиди от ВМРО по повод блокадата на границата в деня на изборите. 

Искахме държавата да се намеси, защото имаше твърде много сигнали за намеса на една чужда държава във вътрешните работи на родината. Видяхме турски представители – социалният министър, кметове, хора от управляващата партия в Турция, които агитираха конкретно за тази партия, обясни Сиди по Нова тв. 

Той коментира и образователния ценз на гласоподавателите. От Обединените патриоти и в частност от ВМРО сме говорили винаги за образователен ценз, който включва и знанието на български, защото този човек трябва да избере партия и съответно преференция за този, за който ще гласува. Логично е да знаеш български език и да направиш информиран избор, коментира Александър Сиди.

Що се отнася до видеокадрите, които са запечатали как Валери Симеонов се опитва да изгони възрастна жена, Сиди заяви, че именно тя е търсела провокация. „Бях там до Валери Симеонов. Тази жена мина и се спря в една доста голяма група, спря, облегна се на пътя и чакаше да се случи провокация. Имаше хора, които бяха наети, за да извозват хората от границата навътре в страната. Тези хора търсеха провокация. Търсеха да дойдат медиите, да се случи скандал. Валери Симеонов не докосва жената. Тя се спря точно там, с цел да търси скандал и конфликт”, заяви Александър Сиди.

Той обеща, че оттук нататък ще се търсят законодателни промени, които да ограничат избирателните права на изселниците в Турция. 

Евгени Михайлов от ДОСТ заяви: „Изненадвам се, че един юрист, бивш председател на НС, преподавател по право, може по такъв безпрецедентен начин да призовава за нарушаване на българската Конституция, която гарантира равни избирателни права, без оглед на образование, етническа или верска принадлежност. 

Михайлов се присъедини към мнението на Михаил Иванов, според когото единствената санкция за служебния премиер би била да му се поиска оставката от страна на президента.

Премиерът Герджиков призова изселниците първо да научат български език, а след това да гласуват. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

73928

1

El Commandante

31.03 2017 в 09:11

Сиди майна, Изалина ше умре от смех като му види името на тоя.

Сиди Шуберт Дайнезе ше е ебати якото...

А Женя Ефенди е гнусар и точка.