Сидеров поиска данъчна ревизия на отцепници от „Атака“

Юлиан Христов 11 януари 2012 в 16:20 1827 0

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Ръководството на партия „Атака“ е сезирало Националната агенция за приходите (НАП) да бъдат проверени доходите на шестима  отцепници.

Шестимата миналата година са декларирали принадлежност към ГЕРБ, като по този начин част от държавната субсидия е пренасочена към управляващата партия. Това обяви днес в кулоарите на парламента лидерът на партията Волен Сидеров.

Пред председателя на НАП от партията настояли да бъде направена проверка на вече независимите депутати Валентин Иванов, Огнян Пейчев, Стоян Иванов, Калина Крумова, Цвета Георгиева и Кирил Гумнеров. „Искаме проверка как харчат тези 17 хил. лв. месечно, които получават обратно от ГЕРБ“, каза Сидеров.

На 21 декември още четирима депутати обявиха, че напускат парламентарната група на „Атака“. Това са Борислав Стоянов, Огнян Тетимов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров. С напускането на четиримата народни представители групата на партията в 41-ото Народно събрание остана с десет депутати. Това е минимумът за съществуването на парламентарна група.

Днес в някои медии се появиха публикации за това, че от партията са разпращали писма до близки на отцепниците. В текста се казва, че бившите им съпартийци са предатели и крадци и крадат от джоба на българския данъкоплатец за лични нужди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови