Сидеров: От доста време искам да спра на автостоп джипката на Борисов, за да му кажа нещата, които искам

OFFNews 08 февруари 2021 в 09:49 2531 0

"От доста време се чудя дали да не изляза на автостоп някъде и да спра джипката (на Бойко Борисов - бел. ред.) и да му кажа нещата, които искам да му кажа. Но и той може да ме намери. Аз си стоя статично, може да ми се обади".

Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров иронично коментира пред бТВ липсата на диалог  между партията му и премиера. Според него следващият коалиционен партньор на ГЕРБ ще бъде "Има такъв народ" на Слави Трифонов.

Сидеров се оплака, че отдавна критикува политиката на Обединените патриоти, част от която коалиция беше и "Атака", защото хората са очаквали други неща – да поощрят индустрията, земеделието, да увеличат доходите, да внесат национално самочувствие. Това обаче не се е случило. Това е причината и за раздора между неговата партия и ВМРО и НФСБ.

По адрес на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов Сидеров заяви, че и двамата станали вицепремиери и започнали да се занимават с неща, заради които не са били избирани от хората.

"Министерство на отбраната стана агенция за недвижими имоти. Другият се занимаваше да затваря заведение и да убива малкия и среден бизнес. Не беше това каузата", заяви Сидеров.

Той допълни, че с ГЕРБ трябва да се действа твърдо, защото партията на Борисов е хлъзгава. Според него ръководството на ГЕРБ и Борисов са нарушили баланса. Сидеров многократно натискал за промени, но ВМРО и НФСБ вкарвали непрекъснато лобистки закони. Като примери посочи промените за Черноморското крайбрежие, изсичането на горите, както и законът за трюфелите.

"Цялата патриотична общност в България с нетърпение очакваше този закон за трюфелите и ВМРО им го даде", иронизира Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови