Сидеров: Делян Добрев е незаконен депутат, да напусне НС

Какво да направим, да нападнем Чехия ли, коментира сделката с ЧЕЗ лидерът на Атака

OFFNews 27 февруари 2018 в 08:53 4233 4

Снимка Архив

Делян Добрев стои в парламента като незаконен депутат. Той е най-уникалният случай в българския парламентаризъм – депутат в оставка. Подаде си оставката, Конституционният съд ясно каза, че тя трябва да бъде приета, след което се вкопчи в парламента.  

Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров по Нова тв по повод интервю на Делян Добрев, в което той допусна, че  „хипотетично „Атака” може да бъде заместена от ВОЛЯ”.

Като какъв се изказва? Ако е от името на ГЕРБ, ръководството на ГЕРБ да потвърди неговите думи. Ако се изказва самостоятелно, то тогава трябва да напусне парламента, той няма право да се изказва за сключено коалиционно споразумение. А той размества партии. Не знам какво го движи този млад човек. Ръководството на ГЕРБ трябва да вземе отношение, категоричен бе Сидеров. 

Вчера Атака поиска оставката на Добрев като шеф на енергийната комисия в НС. 

За сделката с ЧЕЗ Сидеров заяви: "Какво да направим? Да нападнем Чехия ли?". Той припомни, че още през 2004 г. е определил продажбата на "българското енерго на чужди компании като колонизация". "Това беше по времето на Сергей Станишев като премиер, къде беше тогава Нинова, попита Сидеров.

Той обяви, че ще подготви промяна в закона, с която държавата да придобие блокиращата квота от 34 на сто и ще я внесе в парламента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

4

SC

27.02 2018 в 11:48

Забавно е как човек неочаквано изтрезнява, когато почувства, че ще му дръпнат стълбата.
Докато не му сервират следващото питие.

10571

1

Hissarion

27.02 2018 в 10:08

Запари му под опашката на "улегналия" Сидеров.