Шопов: Евроатлантическите ценности са да бъдем педерасти и лесбийки

Елица Мартинова 28 февруари 2014 в 10:03 7258 27

Павел Шопов

Снимка БГНЕС

Поредно обсъждане за „правилната“ и „неправилната“ страна на сексуалната ориентация се проведе в пленарна зала, след като парламентът трябваше да гласува допълнения към Закона за защита от дискриминация.

Корекциите се правят, за да се синхронизира българското законодателство с европейските правила. Към забраната на обиди и дискриминация по полов признак да се добавят и случаите, в които личността е преминала през процедура по смяна на пола.

В крайна сметка, обсъждането бе отложено за друг ден.

Текстовете предизвикаха традиционно остра реакция от страна на „Атака“. Той призова колегите си да не приемат подобен регламент, защото българското общество е консервативно и не е съгласно с европейските правила.

„Малко по малко – обида за някого, който си е сменил пола. Защо? Защото такава била директивата? Такава била директивата от Брюксел, оттам ни нареждат по телефона, също като „Ало, ало, Москва – слушаме“, „Ало, ало, Брюксел - слушаме“. И изпълняваме в нашето общество, което е много консервативно“, каза зам.-председателят на ПГ „Атака“ и допълни:

„Такива са евроатлантическите ценности. И ние? Няма как! Евроатлантическите ценности са да бъдем двойни, може би, тройни, лесбийки, педерасти“.

Битката срещу новите правила изправи на трибуната и проф. Станислав Станилов от „Атака“, който направи реверанс към ДПС: „Колеги от ДПС, когато се говори за морал, ние сме заедно.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!