Шофьорите в правосъдното министерство ще си плащат глобите от КАТ

Юлиан Христов 18 юли 2016 в 12:13 3329 3

Шофьорите в правосъдното министерство ще си плащат глобите от КАТ

Снимка БГНЕС, архив

Шофьорите в Министерството на правосъдието ще носят персонална отговорност за нарушения на пътя. Решението е от днес, след като стана ясно, че министър Екатерина Захариева, като представител на министерството, ще трябва да плати глоба от 200 лв. за превишена скорост.

За OFFNews от ведомството поясниха, че шофьорите ще подписват декларация, с която ще поемат персонално отговорност. На всички тях било обяснено, че правилата за движение трябва да бъдат спазвани. 

В деня на нарушението в служебния автомобил се возила зам.-министър Красимира Филипова. Справка на сайта на МП показва, че тя е трябвало да присъства на откриването на общежитие от открит тип във варненското село Разделна. Церемонията е била планирана за 15.00 часа, а нарушението е документирано в 12.19 часа. Автомобилът е профучал през околовръстния път на Търговище, а причина за бързане не е имало. Самата зам.-министърка не е била наясно, че шофьорът не е спазил ограничението на скоростта, както и не е давала инструкции да се бърза, обясниха за OFFNews от министерството. 

От днес също така ще бъде преустановена и практиката да се обжалват електронни фишове.

Министър Екатерина Захариева пък научила за делото в събота и нямала представа, че фишът е обжалван от юрист-консултите на ведомството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!