Шести опит, пет минути работа: СОС отложи избора на председател за 25 януари

OFFNews 11 януари 2024 в 10:34 698 0

СОС

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Столичният общински съвет отложи заседанието си за 25 януари с 56 гласа "за" и един "въздържал се". Аз съм този глас, обяви председателстващата Грети Стефанова от ПП-ДБ и пожела на общинските съветници да са толкова експедитивни и когато избират председател на Столичния общински съвет. 

Предложението за отлагане направи Карлос Контрера от ВМРО, но още вчера след края на разговорите за решаване на политическата криза в СОС Пламен Данаилов от ИТН обяви, че избор на шеф на СОС днес няма да има. Борис Бонев потвърди договореното отлагане тази сутрин по БНТ. 

Очаква се в понеделник от ПП-ДБ и кмета Васил Терзиев да поканят на нова среща представители на всички политически групи в СОС в опит да договорят ротационни председатели - трима за година или временен председател до приемане на общинския бюджет. Второто предложение е на проф„ Вили Лилков от Синя София и Контрера, като се подкрепя и от Има такъв народ. 

Ваня Григорова от групата на БСП обяви тази сутрин, че е нормално председателят на СОС да бъде от опозицията, след като спечелилите изборите не могат да съберат мнозинство. 

Днешното заседание, което продължи под 5 минути, бе шестият опит за избор на председател. Преди това петте завършиха с неуспех, в резултат на което парламентът на София остава блокиран и не може да заработи по същество. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика