Шефката на кабинета на пазарджишкия кмет убита за пари

OFFNews 03 април 2015 в 14:14 7520 0

Шефката на кабинета на пазарджишкия кмет убита заради пари

Татяна Стоянова, която беше шеф на кабинета на пазарджишкия кмет, е била убита заради финасов и икономически интерес. 

Това обясни в парламента вътрешният министър Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол. 

34-годишната Стоянова беше убита на 12 януари пред дома ѝ в Пазарджик.

Бъчварова обясни, че вече има установени лица, които имат съпричастност към престъплението. По думите ѝ те имали финансов и икономически интерес. Това беше една от версиите, по които работеха разследващите заедно с предположението, че убийството може да е и заради лични мотиви.  

Няма особен напредък по други показни убийтва, стана ясно от обясненията на министъра. По случая с убийството на Димитър Стоянов-Лудия пред хотел в Пловдив са иззети веществени доказателства и са назначени експертизи. Бъчварова уточни, че в деня на убийството има сигнал за палеж на автомобил, с който се посочва, че е избягал убиецът. Има образувано досъдебно производство и работата продължава по 3 версии.

По думите й по отношение на убийството на Борис Борисов-Боби Белята до село Казичене са разпитани свидетели и са проведени следствени дейности. „Личните ми впечатления са, че много активно се работи по тези случаи“, посочи министър Румяна Бъчварова.

Тя обясни, че е далеч от мисълта, че справянето с тежката криминална обстановка може да се случи лесно и бързо.

"За публичните убийства от началото на 2015 година, за които се предполага, че съществува елемент на поръчково убийство МВР е предприело необходимите действия за разкриване на извършителите, вече са предприети мерки за изслушване на свидетелите", обясни Бъчварова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!