Шефът на правителствения щаб за бежанците е подал оставка (обновена)

OFFNews 22 април 2022 в 14:38 4366 4

Валери Рачев

Снимка БТА/Владимир Шоков

Валери Рачев

Ръководителят на правителствения щаб за посрещане на бежанците Валери Рачев е напуснал днес, съобщава Клуб Z, позовавайки се на правителствен източник, и допълва, че и самият Рачев е потвърдил. bTV пише, че това се е случило още в сряда.

Впоследствие правителствената пресслужба потвърди информацията. Оттам пишат:

"Валери Рачев се оттегля от Оперативната координационна група поради лични причини. Нека да уважим личното му пространство и да му позволим да се отдаде на спокойни и светли празници със семейство си. За нас Валери Рачев е безценен специалист, професионалист с безкомпромисен опит и човек с много голямо и добро сърце. Надяваме се господин Рачев отново да бъде част от нашия отбор".

Според Клуб Z е имало лоша координация в звеното. То е към вицепремиера по ефективното управление Калина Константинова.

Преди дни министърът на туризма Христо Проданов (БСП) направи непремерено изказване за украинските жени и деца, настанени в хотелите ни.

"Ние проявихме хуманност към тези хора, които бягат от война, помогнахме, настаняваме ги, три месеца се грижим за тях. След което е необходимо тези хора вече да излязат на пазара на труда, да си намерят квартира, да плащат наем, да живеят така, както живеят всички останали хора", каза Проданов.

България плаща по 40 лева на ден на хотелите за избягали бягащи от войната.

Рачев е полковник от резерва и бивш началник на кабинета на външния министър Николай Младенов (ГЕРБ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

4

klimt

22.04 2022 в 23:47

Минните инженери са продукт на Минстрой тоест на Мултигруп! Какво е казал Простаков,Пардон проданов е тъпанарщина,но е по-важно какво прави. Досега хотелите които по спешност отвориха и не са на ДС...са подложени на масови проверки и тотален тормоз.За останалите е излишно да спомена че са собственост на руски "капитали".И забележете каква ирония бягаш от путлеристите,а те настаняват в негови хотели....Просто руската мафия си има слуга в лицето на минтур. Та ясно защо е подал оставка човека.

-240

3

редовно четящ

22.04 2022 в 17:29

Христо Проданов е бил в управителното тяло на Кинтекс ЕООД. Толкова млад, а вече е заслужил доверието на ДС. По образование е минен инженер, но заемал все сладки партийни постове в бсп. Нямат изстъргване тези комунисти! И да, изказването му е не само проява на лош вкус и липса на елементарно възпитание, но показва и абсолютно безразличие към трудностите с които се сблъскват бежанците. Този човек дали е работил и един ден истинска работа?

4164

2

Egocentric Eccentric

22.04 2022 в 16:39

По същество и в общи линии не е казал нещо лошо. Но тона и формулировката са грозни и създават негативно отношение.

1000

1

ferrarist

22.04 2022 в 15:17

...не разбирам какво лошо за бежанците е казал министъра....те все пак трябва да почнат да работят....навсякъде е така и колкото по-бързо почнат,толкова по-добре....