Сглобката ще оцелее поне до европейските избори, твърди Георги Ганев

OFFNews 25 ноември 2023 в 19:12 1104 0

Ганев

Снимка БГНЕС

Георги Ганев

Поне до европейските избори ми се вижда как ще има причини да продължава да съществува конфигурацията (на правителството), а за след това ще видим какво ще стане.

Това коментира депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" Георги Ганев пред БНТ.

Според него политическата цена за голяма част от реформите в здравеопазването е доста висока. Идеите за повече пари за профилактика в съчетание с добра терапия звучат добре, но са трудно осъществими.

"Тези огромни потоци пари, които вече са над 8 млрд., текат през здравната система, те създават около себе си интереси. Тези интереси ще се съпротивляват. Това не е популярна работа", каза той.

Ганев бе категоричен, че правителството работи приоритетно за изсветляване на икономиката.

"Един от напълно валидните аргументи на опозицията е, че натоварваме с административна тежест и тези, които са изрядни и лоялни към държавата, само защото някои хора бягат по тъча", обясни Ганев.

Георги Ганев каза, че към момента на ниво парламентарна група няма някакви сериозни планове за действие за сваляне на вътрешния министър.

"Иначе му искаме оставката, от него зависи дали ще я подаде или не", каза Ганев.

Според него някой трябваше да понесе морално-политическа отговорност за случилото се на протестите срещу БФС.

"По този казус се създаде временна анкетна комисия и ще се изследват сериозно фактите и обстоятелствата около протеста", заяви Георги Ганев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!