Секретарят по отбраната на САЩ ще се срещне с Кирил Петков в събота

Ангел Марковски 17 март 2022 в 16:04 1277 2

Снимка Getty Images

Лойд Дж. Остин

Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Дж. Остин в събота, 19 март, съобщи правителствената информационна служба. 

По-рано Би Би Си, както и други авторитетни медии написаха, че САЩ разговарят със съюзници, които имат системи за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят. Те очакват това да бъде една от темите по които Остин и Петков ще разговарят. Според информациите САЩ ще помолят на предоставим на Украйна най-модерната система (от 1988 г. бел. ред.) с която България разполага - С-300. 

Словакия вече даде принципното си съгласие нейна система за ПВО да бъде предоставена на Украйна с условието веднага да бъде заменена от друга.

Срещата ще се състои в Министерския съвет. Петков и Остин ще обсъдят теми от интерес и за двете страни, събщиха лаконично от правителството.  След срещата българският премиер и секретарят по отбраната на САЩ ще направят изявления за медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

17.03 2022 в 20:27

Би трябвало да последваме примера на Словакия.

900

1

emil01

17.03 2022 в 18:51

" САЩ ще помолят на предоставим на Украйна най-модерната система (от 1988 г. бел. ред.) с която България разполага - С-300."

Това не трябва да става. България няма място в тази война. Трябва да запазим пълен неутралитет.
 
X

Да помогнем на украинските деца!