СДС пак ще преговаря с ГЕРБ за общо явяване на изборите

OFFNews 17 май 2021 в 15:19 1939 0

СДС ще преговаря отново за коалиция с ГЕРБ за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Това заяви в Русе председателят на партията на сините Румен Христов.

На проведения Национален изпълнителен съвет в петък са обсъждани възможностите на СДС за предстоящите избори, като преобладаващото мнение е, че трябва да се продължи заедно с идеологическия партньор ГЕРБ, добави той.

По думите на Румен Христов, тъй като гласовете, които биха получили, няма да са достатъчни за влизане в парламента, ако се явят самостоятелно на вота, започват преговори с ГЕРБ за коалиция, както това се случи на изборите за европарламента и на парламентарните избори през април.

"Ще искаме наши представители да бъдат на по-предни места", каза Христов.

От СДС обмислят и различни варианти за изборите, ако не се получи коалицията с ГЕРБ: самостоятелно явяване, участие в патриотично-консервативен блок или заедно с "Демократична България" - разговорите с тях обаче са "замръзнали преди година".

По отношение на предстоящите избори Румен Христов очаква проблеми с машинния вот, който стана задължителен за всички секции с над 300 гласоподаватели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !