СДС настоява да предоставим военна помощ на Украйна

OFFNews 23 март 2022 в 12:27 841 0

Съюзът на демократичните сили настоява за предоставяне на военна помощ на Украйна, според възможностите на България.

Това се казва в позиция на СДС.

Дошло е време разделно. Между свободните хора и прекланящите се пред Путинова Русия. Между българите, които искат да живеят в демократична европейска държава, и спящите, но вече много активни и пръскащи хибридна отрова, клетки на Петата колона у нас.Между нормалността, която осъжда войната, и девиантните опити да бъде оправдано изтребването на невинни хора от един самозабравил се агресор. Между политическите сили, които наистина са проевропейски и защитават националните интереси на България, като част от свободния свят, и тези партии, които се снишават, и уж са евроатлантически, но през рамо поглеждат към Кремъл. България е длъжна да покаже категорично къде стои. Това не е просто политика, а въпрос на национална сигурност, на разкъсване веднъж завинаги на порочната връзка с империята на злото, в която кремълската ненаситност за власт и заграбване на нови територии, превърна Русия, се казва в текста. 

България вече е направила своя цивилизационен избор. Това е над 30 годишна позиция на СДС и президентите Петър Стоянов и Желю Желев.
И днес трябва ясно да застанем на страната на Европа и НАТО, а не да прекрачваме в територията на новия Съветски съюз, който подготвя Путин, пишат още от СДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови