Съветници от БСП и ГЕРБ провалиха заседанието за акциите на Пловдивския панаир

Христо Иванов: Ако Пловдивският панаир бъде харизан на Гергов, отговорността ще е лично на Борисов

OFFNews 03 януари 2023 в 11:50 3674 8

Пловдивски панаир

Снимка Архив

Пловдивски панаир

Съветниците от ГЕРБ и БСП не се появиха на днешната извънредна общинска сесия, на която общинарите трябваше да гласуват за акциите на Пловдивския папаир.

Отсъствието на съветниците провали заседанието. На въпрос защо ги няма на сесия, кметът Здравко Димитров каза: "Попитайте тях, имате им телефоните", предаде Радио Пловдив.

Днес трябваше да бъде решено дали Община Пловдив да приеме акциите на Варна в дружеството– собственик на Международния панаир – „Пълдин туринвест“.

Пред сградата на общинския съвет отново се събраха протестиращи граждани.

"Въздържал се е равно на Гергов продал се!" - гласи надпис на техен плакат.

Христо Иванов: Ако Пловдивският панаир бъде харизан на Георги Гергов, отговорността ще е лично на Бойко Борисов

След провала на заседанието съпредседателят на ДБ Христо Иванов излезе с позиция, в която казва, че ако окончателното харизване на Пловдивския панаир бъде допуснато, това ще бъде перфектната илюстрация за връзката между руското влияние и корупцията у нас. 

В самия край на 2022-а година Георги Гергов поиска да получи 350-те декара на имота в замяна на обособяването на 6 декара за Операта. Нито един от 17-те общински съветници на ГЕРБ не се яви на днешното заседание.

“Виждаме, че се крият, а кметът се прави, че не е оттук и няма нищо общо. Ще търсим отговорност лично от Бойко Борисов по всички политически начини за това, което се случва”, заяви Иванов днес. Според него казусът е не просто поредното престъпление срещу интересите на Пловдив и гражданите му, а е проблем от национално значение, който тества твърденията на различни политически сили за евроатлантическата им ориентация. Народният представител разясни, че подобни решения не се вземат без политически гръб на най-високо ниво. “Това е демонстрация как руското влияние и корупцията в България се обединяват, за да спрат развитието на страната и буквално да я плячкосат”, каза Иванов.

Бизнесменът и бивш народен представител от БСП Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация в Пловдив и руски гражданин. Според председателя на “Демократична България” в местния Общински съвет Веселина Александрова, докато ЕС конфискува имоти на представители на режима на Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за празниците 350 дка от Пловдивския панаир тъкмо на почетния руски консул в града. “Демократична България” вече събира подписи за ново общинско заседание по казуса на 9 януари, ден преди предстоящото Общото събрание на акционерите на “Пълдин Туринвест” АД, за да се предотврати предоставянето на Пловдивския панаир на Георги Гергов, завършва съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

8

IvoIvo

04.01 2023 в 11:03

На Христо му е най-лесно да сочи с пръст май

-795

7

Дедо МразИ

03.01 2023 в 19:14

АлекДБил стига се празнил неподготвен, бе боклук жълтопаветен жалък

-1395

6

AlexT

03.01 2023 в 17:24

2 .Някой /ДАНС например/ ПРОВЕРЯВАЛ ли е КАКВО ИМА в тази сграда на руския поданик – свинара ? Че отдавна никой и не влиза в този “магазин” е ясно , но какви ИНСТАЛАЦИИ има вътре ? Колко СТЕНИ го делят от Мин. съвет ? и т.н..Или ДАНС не смее да влезе в сграда на руски агент- свинар- неин собственик ? Подкрепян и от герб !!??

-1395

5

AlexT

03.01 2023 в 17:22

Някои искаме да се ликвидира СОБСТВЕНОСТТА на руския шпионски център “Камчия” на морето, пристанище Росенец и национализация на ЛУКойл ..
Е, други пък се грижат / общинските съветници на ГЕРБ и БСП – Пловдив/ ,един СВИНАР , и с РУСКИ ПАСПОРТ руски гражданин !?, да придобие 79 % от Пловдивския панаир и да РЕШАВА САМ, какъв РУСКИ ЦЕНТЪР , шпионски , да БЪДЕ площта на панаира, земя и сгради – в ЦЕНТЪРА на ПЛОВДИВ !?
Браво другари РУСКИ АГЕНТИ – “съветници”, “български” ..!? И е добре , че ДЕМОКРАТИЧНА България и Христо ОБЪРНАХА внимание и тръгнаха на БОРБА СРЕЩУ това деяние и предоставяне / прехвърляне / на огромна СОБСТВЕНОСТ /79 % от нея / на един РУСКИ АГЕНТ – свинар / в центъра на Пловдив !!

Като пиявици са се впили руснаци и руски агенти – свинари, в ОГРОМНИ собствености в малка България ..Същият свинар, съветски поданик,/гражданин  / е собственик и на бившия ЦУМ- огромна сграда в центъра на София- до МИН.СЪВЕТ и срещу Президентството !! Някой /ДАНС например/ ПРОВЕРЯВАЛ

1730

4

Ivan

03.01 2023 в 14:38

Бившият директор на свинекомпекса в с. Нивяни и почетен консул на Мордор (русия) у нас, Гергов е приятелка на всички политически ДС-мимикрии пак у нас- ГЕРБ, СДС, ДБ, НДСВ, ДПС....Банкянският микроцефал му хариза дупка, на пъпа у Варна за има -нема неколко милиона! Най-младият член на БКП, нещо като Митко Палаузов за партизаните, коньовичарският тарикат БОГОМИЛ БоНЕВ и министър на МВР-то при Иванчо Костов, му го управлява панаирот от години... Се сме имали идиоти, ама па чак толко-нивгаш! То верно и свинепасът Ивайло ни е бил цар, и тоя ще го преживеем. БСП-то и ГЕРБ са яли от ръката му-сега си плащат, ама с нашите пари. Не краварката и мутрата са стоили Панаира!

5827

3

pisnamiotmutri

03.01 2023 в 14:08

Двете крила на ДПС и Русия

22548

2

dolivo

03.01 2023 в 12:58

Отвратителна ситуация с оплетени в зависимости много хора, като свински черва...

-795

1

Дедо МразИ

03.01 2023 в 11:56

Сандукана вече е отчаян