Съветник от СОС се бори срещу знамето на Украйна, иска да мине от Сидеров към Костадинов

Борислав Иванов се разочаровал от Атака

OFFNews 06 октомври 2022 в 15:29 2237 2

Знамена СО

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Украинското знаме остава на фасадата на Столична община

Знамето на Украйна на фасадата на Столичната община остава, решиха общинските съветници, след като Борислав Иванов, заместник-председател на СОС, от групата на "Патриоти за София", попита защо неговият доклад за сваляне на знамето на Украйна от фасадата на общината не е част от дневния ред, след като той вчера го е писал в продължение на час и половина. 

Председателят на СОС Георги Георгиев му напомни, че за поставянето на знамето на Украйна се води съдебно дело, което СОС спечели на първа инстанция. "Не разбирам какво налага нескончаемо внасяне на доклади по един и същи въпрос", посочи Георгиев. Внасянето на доклада бе подложено на гласуване и докладът ще бъде разгледан днес от общинските съветници. 

Иван Таков от БСП заяви, че още преди три месеца е писал до кмета на София, че с поставянето на украинското знаме на фасадата на общината се нарушава законът, тъй като областният управител е обжалвал в съда този доклад и знамето продължава да стои.

"Ако го бяхте спазили, нямаше да има нужда от този доклад", заяви Таков.

Грети Стефанова от групата на "Демократична България" заяви, че знамето на Украйна се вее гордо на фасадата на Столичната община. То символизира свобода, солидарност, победа на живота и е поставено там с решение на СОС, като за първи път това предложение е направено в зала от ДБ. "Днес, вече близо осем месеца от началото на войната, агентурната мрежа на Кремъл напълно осъзнато работи за промяна на външнополитическата принадлежност на България", заяви Стефанова. По думите ѝ днешният опит да бъде свалено знамето на Украйна говори за различни видове зависимости, политически и икономически. Това компрометира българската демокрация с хора, обслужващи интереса на Кремъл за пробив в евроатлантическата общност, подкрепяща активно Украйна във войната на Путин срещу Украйна, Европа и света, заяви Стефанова. Нашето решение трябва да бъде категорично – знамето на Украйна остава да се вее гордо до българското, европейското и това на Столичната община, допълни тя, цитирана от БТА. 

На 7 април СОС реши знамето на Украйна да бъде издигнато на административната сграда на Столичната община редом до българското в знак на съпричастност към трагедията на украинския народ, докато трае войната в Украйна. „За“ решението тогава гласуваха 36 общински съветници, „против“ бяха 14. От БСП внесоха жалба до областния управител, който върна за повторно разглеждане доклада и го внесе в съда.

На 21 април общинските съветници препотвърдиха решението си и знамето на Украйна и днес стои на фасадата на Столичната община.

Няколко дни по-късно от "Възраждане - София" свалиха знамето, "за да напомнят, че мястото на всяко едно чуждо знаме е в посолството, консулството или търговското представителство на съответната държава в нашата Република". От Столичната община малко по-късно същия ден върнаха обратно знамето на Украйна на фасадата на сградата.

Бях избран от листата на ПП "Атака", но тъй като политическата партия, на която вярвах, измени на думите си и отстъпи от принципите си, аз снемам доверието си от нея. Искам да изявя желанието си да се присъединя към ПП "Възраждане", чиято идеология, ценности и позиции напълно се припокриват с моите, заяви на днешното заседание на Столичния общински съвет Борислав Иванов. 

Групата "Патриоти за София" в СОС се състои от петима общински съветници - освен Борислав Иванов, в нея са представителите на ВМРО Владимир Митов, Димитър Антов, Карлос Контрера и Михаил Петров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

245

2

Джендо Джедев

06.10 2022 в 16:00

"Борислав Иванов, заместник-председател на СОС, от групата на "Патриоти за София", попита защо неговият доклад за сваляне на знамето на Украйна от фасадата на общината не е част от дневния ред, след като той вчера го е писал в продължение на час и половина."

Батенце, те докладите не се оценяват по това колко си ги писал... Ама нищо, продължавай да лаеш по месечината, току-виж ти вързало! :D

6386

1

Zlatko

06.10 2022 в 15:44

Борислав Иванов - поредното безгръбначно. Явно му харесва да е на хранилка в общината и бърза да се премести за местните избори догодина. Много сходство има в Атака и Разяждане, пожелавам му и развитието им да е такова! И на изборите - к_р_ц!
 
X

Политолог: Китай източва ресурсите на Русия, има икономически интерес от войната