Сандов: Няма конфликт между ДБ и ПП за постове в министерства

OFFNews 07 декември 2021 в 10:31 1372 0

Снимка Архив

Няма конфликт между "Демократична България" и "Продължаваме промяната", свързан с постове в министерства, заяви Борислав Сандов от Зелено движение по Нова тв по повод проведената късно снощи лидерска среща между двете формации. 

Въпросът беше дали не трябва да има позиция само за вицепремиер без портфейл, обясни той. По думите му коалиционното споразумение обаче вече е към своя край и трудно може да се правят някакви промени. 

Нашето виждане е, че този вицепремиер ще има координираща роля с много министерства и трудно ще съвместява тази работа с поста министър на околната среда. Това не беше прието", обобщи Сандов, който е и съпредседател на "Демократична България".

Тази вечер или утре предстои "Зелено движение" да направи официалната номинация за поста министър на околната среда, Сандов е един от номинираните, стана ясно от думите му. 

Според Сандов досегашните действия на победителите в изборите от "Продължаваме промяната" са били правили и ако продължат с този подход, ще успеят да балансират трудна коалиция от 4 партии. 

Той коментира и предложението да се съкратят около 30 000 държавни служители: Това ще стане по естествен начин, ако се закрият дублиращите се дейности в отделните ведомства. България е със свръхраздут щат, съкращенията не са самоцел, а заради оптимизация на процесите, заяви Сандов.

На въпрос какви ще са първите му действия като екоминистър, ако поеме поста, Сандов отговори: "Изсветляване на всички регистри със съмнителни предложения за строежи в защитени зони. Ще правим ОВОС на цели области и устройствени планове вместо на всеки проект поотделно. Всеки, които работи по закона, няма от какво да се притеснява, увери Борислав Сандов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови