Съюзът на репресираните от комунизма: БСП не се променя и не желае да направи това

OFFNews 21 февруари 2018 в 11:40 6046 1

"Отивам си от Народното събрание тягостна и потисната от атмосферата, която БСП създаде. Така не може да се твори политика, така не може държавата да върви напред. С тези викове, с това думкане по масите, с тази категоричност, с това нежелание да чуят другата страна. Мисля, че ми дойде в повече".

Това заяви в Народното събрание Лили Друмева, председател на съюза на репресираните от комунизма "Памет". Сдружението присъства днес в пленарна зала по време на дебата за оставката на зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов.

"Аз все пак очаквах г-н Жаблянов да бъде малко по-смирен. Това обаче не се случи. Чухме едни високопарни думи, които отвърждават всъщност това, за което ние искаме той да се разкая. Това много ни огърчи. Това споеделиха всички, които бяха около мен. Създаде се едно тягостно напрежение и убеждение, че БСП не се променя и не желание да направи това", каза още Лили Друмева.

Тя подчерта, че не може действията на един режим, който наред с фашизма и национал-социализма е обявен за пристъпен, да се определят като правилни. Друмева добави, че е очаквала извинение от БСП и Жаблянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

21.02 2018 в 12:45

Този репресиран съюз изглежда е някаква креатура на ГЕРБ, защото освен покрай "геноцида срещу Цв. Цв." досега не съществуваха. Сега пак изпълзяха, когато трябва да се свърши някаква мръсотия.