Съюзът на комунистите с пълна подкрепа за ВМРО, поиска оставка на дясната Нинова

OFFNews 26 септември 2018 в 11:25 5518 2

Движение „Че Гевара" и Съюзът на комунистите в България декларираха пълна подкрепа към идеята на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов да се въведе лимит на надценките на всички основни храни, обявиха от двете крайнолеви организации. 

Според тях така се реализира тяхната идея за въвеждане на ценови борд по отношение на стоките от „малката потребителска кошница" и за въвеждането на регулирано ценообразуване.

В същото време Движение „Че Гевара" и Съюза на комунистите в България порицават лидера на БСП Корнелия Нинова, която подкрепяла капиталистическия режим и пазарния фундаментализъм.

Считаме за недопустимо социалистическа партия да бъде ръководена от крайно дясна персона, защото с присъствието си същата дискредитира до крайност социалистическата идея, категорични са от Движение „Че Гевара" и Съюза на комунистите в България.

Те приканват Нинова да напусне БСП, защото нейната "бакалска идеология няма нищо общо със социалистическата идея".

Позицията на двете формации завършва с думите: Власт на народа! Venceremos!

Ето и пълната позиция на крайнолевите:

От името на автентичната българска левица – Движение „Че Гевара" и Съюза на комунистите в България – изразяваме своята благодарност и подкрепа към ВМРО, че предложиха реализирането на нашата идея за въвеждане на ценови борд по отношение на стоките от „малката потребителска кошница" и за въвеждането на регулирано ценообразуване спрямо тях.

Изразяваме своето възмущение, неодобрение и презрение към председателката на БСП Корнелия Нинова, която с последното си изказване в подкрепа на капитализма и пазарната икономика, в което нарича „популизъм" нашето и на ВМРО предложение, се обяви в интерес на капиталистическия режим и пазарния фундаментализъм в България.

Тя заяви следното: „Намираме предложението на г-н Каракачанов за популистко и за невъзможно за изпълнение. В съвременна пазарна икономика да налагаш регулирани цени на търговски стоки просто няма как да се случи. Хубаво е, сигурно на народа много ще му хареса държавата да регулира цените на основната кошница от храни и стоки, но е невъзможно."

Тези нейни думи за пореден път показват кой е истинският враг на левицата в България!

Считаме за недопустимо социалистическа партия да бъде ръководена от крайно дясна персона, защото с присъствието си същата дискредитира до крайност социалистическата идея.

Приканваме лицето Нинова да напусне БСП, защото нейната бакалска идеология няма нищо общо със социалистическата идея.

Власт на народа!

Venceremos!

Павел Иванов –
председател на Съюз на комунистите в България
Движение „Че Гевара"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови