Сачева: Продължаваме промяната унищожи партиите на протеста, хората не искат ГЕРБ да бъде изчегъртан

OFFNews 15 ноември 2021 в 09:21 4494 2

Продължаваме промяната унищожи партиите на протеста. Тепърва ще анализираме дали ПП носи промяна. Но избирателите показаха, че не искат ГЕРБ да бъде изчегъртан. 

Това каза Деница Сачева от ГЕРБ по Нова ТВ. По думите й Продължаваме промяната ще трябва да се коалират с партията на Слави Трифонов, които осветиха канадското гражданство на Кирил Петков, а Тошко Йорданов и Асен Василев се съдят, припомни Сачева. 

Продължаваме да не четем правилно вота на българския избирател. Да, трябва да има промени. Да, трябва да научим уроците от нашите грешки. Хората обаче не искат да залагат само и единствено на съвършено нови играчи, смята Деница Сачева. 

Според нея служебното правителство, което не се е справило с кризите, е виновно, че хората нямат доверие в институциите и рекордно ниската избирателна активност на вота вчера. 

На тези избори се явихме срещу вътрешния министър, който през цялото време продължи да играе много сериозна роля по отношение на изборния резултат. Виждате какво се случи с машините. Много хора се притесняваха дали вотът им ще бъде отчетен правилно. Имаше много хора, които се притесняваха някой да не ги наблюдава по време на гласуването. Имаше хора, които ни казаха „Подкрепяме ви, но няма да излезем да гласуваме, защото се притесняваме"", разказа Сачева. 

Според нея президентските избори тепърва предстоят, а подкрепената от ГЕРБ двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева имат достатъчно голям шанс на втория тур. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови