Сабрутев от ПП: Идват избори, няма как да се направи експертно правителство

OFFNews 10 юли 2022 в 09:12 2315 0

Венко Сабрутев

Снимка БГНЕС/архив

Депутатът от ПП Венко Сабрутев

Идват избори, независимо от третия мандат. Как ще се направи експертно правителство - откъде ще дойдат тези експерти - експерти от ГЕРБ и депутати от ГЕРБ, които слушат Бойко Борисов.  

Това коментира депутатът от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев по БНТ. По думите му важно е да има нов парламент, защото от Народното събрание започват всички промени в държавата. 

Бихме подкрепили "Демократична България" в третия мандат, но ключовото е да няма промяна в нашите приоритети. Ще подкрепим всякакви усилия да се състави кабинет. Няма как да се говори за премахване на модела Борисов с Борисов. Ние слагаме ясна червена линия е никакви преговори с Борисов, Пеевски и Трифонов. 

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов вчера се обяви за по-технократско правителство. Според него ярките политически фигури трябва да направят крачка встрани в името на важните за България приоритети. Думите му станаха повод за коментара на Сабрутев. 

Видях страх у депутатите, докато водехме разговори за кабинет на ПП начело с Асен Василев, каза още депутатът от Продължаваме промяната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови