С лека тъга, но без болка Бареков сложи край на "България без цензура"

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2016 в 15:41 4415 7

"С лека тъга, но без болка е време да обявя, че проектът "България без цензура" приключи. Времето показа, че тази партия, а преди това - и парламентарната й група, вече нямат място в политическия живот". Това съобщава в официално писмо до медиите лидерът на партията Николай Бареков.

"Трябва обаче да подчертая, че идеите и ценностите на ББЦ са жизнени и перспективни. И ние особено много държим на тях.

Идеите, с които се родихме, бяха две - при това фундаментални за европейската политика: справедливост и солидарност. Нима днес това не е основен обществен дефицит? След 8 години управление на ГЕРБ и още близо 20 години управление на другите посткомунистически партии, днес няма нито един вкаран в затвора крадлив политик, въпреки обществената тайна, че България е най-корумпираната държава в ЕС. Никога България не е била по-малко солидарна - огромна част от БВП се разпредeля между много малко свръхбогати хора, а 90 % са бедни, което логично води до липсата на средна класа.

Наскоро казах пред целия Европейски парламент, че близо 20 млрд. евро фондове бяха ограбени от шепа български олигарси и дори не стигнаха за най-важното - да бъдат проведени проевропейски реформи и държавата България да се превърне в пълноправен член на ЕС. Парите са разхитени, а насреща няма нито една започната и осъществена до край реформа.

Съжалявам, че през последни 3 години желанието за солидарност и справедливост беше подменено с измамната дума "стабилност" заради военното положение в нашата част на света. Не може да има стабилност, градена върху буре с барут - липса на реформи, бедност и икономическа безперспективност. С изключение на София и околните региони, жизненият стандарт на българския народ е много далеч от този на средния европеец", пише Бареков.

Той изброява, че в основата на политическата програма на "България без цензура" е било поставено повишаване на социалния стандарт на хората и увеличение на пенсиите, но съразмерно с това и на доходите на работещите българи.

За финал Бареков съобщава, че все пак идва нов негов политически проект, който ще възроди идеите на ББЦ и ще постави гражданите в центъра на политическия живот.

"Той няма да бъде нито ляв, нито десен, каквато печална практика има сред многото псевдолеви и псевдодесни партии. Този проект ще вземе най-доброто, най-силното от посланията на либерализма и консерватизма. От либерализма ние взимаме уважението към човека и пълната свобода за правенето на бизнес и себереализация, от консерватизма ние взаимстваме защитата на семейството като фундаментално ядро на обществото. Ще кандидатстваме за властта с основното послание, че предлагаме кардинална война на корупцията и всеобхватно разследване на доходите, имането и корупционните сделки на всички политици. Когато си чист пред съвестта си, държавната машина не може да те смачка", пише в писмото до медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9507

7

Изключително голяма загуба за Българската Демокрация!!!

9277

6

66

09.12 2016 в 18:41

ники дудука
като каже "добърден" погледни къде е слънцето

тоя е абсолютна проститутка !

25545

3

Izalina

09.12 2016 в 16:30

"Когато си чист пред съвестта си, ..."

А това как ти се събра в устата не знам.
Няма такова дебелоочие!

25545

2

Izalina

09.12 2016 в 16:26

Кот можахме - изцоцахме с две думи. Прегрупираме се за нови подвизи.

Дефинирай само "справедливост" и "солидарност" първо, че от твойте уста звучат именно на "стабилност".