Русофилите в БСП: ЕС ни въвлича във вражда с Русия

OFFNews Последна промяна на 11 юли 2014 в 11:35 3079 20

Александър Симов

Снимка Кадър, bTV

Европейските среди и НАТО въвличат БСП във връждебни отношения с Русия и това е проблем.

Това заяви на пресконференция днес Александър Симов, председателят на новото обединение на русофилите, което бе създадено в рамките на БСП.

Симов подчерта, че обединението не се създава с конюнктурна цел и няма да става страна от лидерския спор в партията.

Русофилите си поставят за цел да върнат БСП близо до избирателите й.

Инициативният комитет е очертал някои от проблемите на столетницата:

  1. Евроатлантическата политика е геополитически избори, а не цивилизационен и той не противоречи на отношенията на България с Русия
  2. Въвличането на БСП от европейски среди и НАТО във враждебни отношения към Русия е част от проблема, който раздира БСП
  3. Управленски действия на партията, възприемани като резултат от директен американски натиск
  4. Безпринципни компромиси към различни политически сили
  5. Кадрова политика, обслужваща корпоративни интереси и непоследователно отношение към програмни постановки на БСП

"Това е битка за автентичен образ на БСП - за това БСП да се върне и да стане партия на идейна основа, да се опита да преосмисли голяма част от своите действия и най-важното - БСП да престане да бъде възприемана като партия на постоянния компромис, като партия, готова на всичко, на всеки вид компромис, в името на властта", каза Александър Мърков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.02 2015 в 18:09

Аз съм РУСОФИЛ. # Аз мразя САЩ и запада. # Затова карам Запорожец-костенурка. # Ползвам съветски телевизор Рубин, тежащ 83 кг. # Не пия кафе, кола, уиски - а само квас. # Не нося канадка и дънки, а съветска парцалена ватенка. # Не ползвам западен шампоан – а домашен сапун. # Всичките ми спестявания са в съветски рубли с образа на Ленин. # А децата ми ще емигрират в Сибир, а не в Алясска. # Защото така иска другарката Мая # P.S.: Маината дъщеря е във фашистка Германия, а дъщерята на Лавров има американски паспорт, те обаче не са русофили – но аз СЪМ . . .

11.07 2014 в 18:13

Самият аз, винаги съм уважавал Русия и съм за сътрудничество , търговия, взаимопомощ, съвместно. Но не и през крадливи, вредоносни нам управленци лоби, които ни скубят и прецакват, а на открити, справедливи и изгодни и за двете страни договорки. Затова и не харесвам нито пълни русофили, нито русофоби. Всяка сделка е конкретна, изисква анализ, търсене на ползата, по справедлив начин и за двете страни, ако се договорим = сделка и реализация. Но политици русофили и русофоби ни натресоха много загуби за тия 25 г... Справедливо е те да платят, а не държавата, в това число и ние останалите, защото ние не сме питани, не сме си дали съгласието в писменн вид следователно не сме страни по договорите! Това, че системата е порочна и избира малък кръг политици, да защитават нашия интерес, а те често ни прецакват, не е наша вина. Ако ЕК вместо да съди България осъди хората сключили вредните противоречиви договори, тоест от правителствата, ще е справедливо! Иначе, съдите и нас, невинни. Не е правилно! В случая, г-н Симов, Вие , Сидеров и други лобирате за друга страна, загърбвайки някои конкретни наши интереси, с което нарушавате нац. сигурност. А лобистите на чужди корпорации, често също. Политика трябва да защитава нашият интерес, а не да лобира за чуждият! Колко много вреди ни нанесоха разните управници, висши магистрати за 25 г.? Ако имаше правилните хора на висшите постовве, нямаше да е трагедия тук... Но няма.

11.07 2014 в 17:29

Абсолютно правилно...

11.07 2014 в 16:49

И още нещо: ЕС не ни въвлича във вражда с Русия. Театъра тук е голям. Местните кремълски лоби управленци, сключват оплетени, губещи за нас и явно и в разрез, с някои правила на ЕС договори, за лично и на свои хора облагодетелствуване. Тоест в случая те не са и русофили, а паричкофили! В Москва знаят, че като членове на ЕС ще бъдем нахапани. И техни хора искат излизането ни от ЕС/ а после влизането ни в Еуразийския съюз, под патронажа на Кремъл и слугинаж местни управленци. Игрите осъществени по времето на Румен Овчаров тук, така и не закачи Темида... Халал им заплатите на тия послушковци и бонуси за 24 г...! Та самото Кремълско лоби тук, с потайните си и често вредоносни игри ни скарва не с Русия, а с - ЕС. Защото знаят, че ще бъдем санкционирани. И те са хората неспазили клаузите на ЕС, но подписали договорите и неспазващи някои разпорредби на ЕС. Разбира се те не ги боли, защото държавата плаща, тоест ние. А те получават заплати, бонуси, комисионни, а ние плащаме техния кеф. От факта, че ЕС ни наказва, се кефят и разни антибългарски кръгове, по света. Затова казвам, че Правосъдието, Секюритито ни и изобщо управлението тук на висше командно ниво е трагедия от 25 г.. Та с такива и в Европейският и в Евразийският съюз все ще сме прецакани...

11.07 2014 в 14:04

Русофилите си поставят за цел да върнат БСП близо до избирателите й....

Симов, не е редно една управленска личност, партия, кабинет, да е русофили, русофоби, еурофили, еурофоби и др...! Това е пристрастност лоби, на друга държава. А щом е в управлението, тя е заплаха за нашата сигурност, внедрен агент на чужда държава. В Германия такива ги отстраняват от пост. Но в България всякакви чужди лобита сте в министерства, парламент и др... навред в управлението. Аз не зная нашите висши охранители в какви академии учат по специалността си? Но ми звучи някак ужасно фразата:... няма заплаха за ...сигурност... Някак си е смешно лобита на чужди държави и то цели тумби партии да са начело на държавата и да вярва някой, че тия няма да ни прецакат? А за 25 години всичките с по нещо ни прецакваха. Не можеш да си русофил, русофоб, тюркофил, тюркофоб, американофил, американофоб,... и да си българофил. Да понякога се припокриват по ефект делата но това са моментни ситуации. БСП в този си вид не олицетворява българскотокато социус.

11.07 2014 в 14:03

Сашко,ами какво ви е мнението за Украйна,и там ли НАТО е виновно за това което прави Путин?
Що не си биете камшика и право в Сибир да копаете руда в полза на велика Русия,ами стоите тука и говорите само простотии.

11.07 2014 в 13:21

ia go mahajte toz prostak be - boli me kura za negovata rusia, tiah skoro niama da gi ima

11.07 2014 в 13:13

... бесепетъ отдавна е под 100хил, да не кажа под 50 хиляди души... и определено педалите в бесепе са повече от русофилите... абе за мангал-русофил некой нещо чувал ли е???

... а и изобщо не ми пука какви са има проблемите на симовци с ЕС!

... хахахахахахахаха

... милен велчев и дянков са русофили и източиха КТБ... уууууууууу :)

11.07 2014 в 13:11

Ушанку - Чемоданчик - Вокзал - Маскве/Сибир

Немедленно!

11.07 2014 в 12:22

Иване русофоб= българофил интересите на България винаги са били противоположни на тези на Русия.