Александър Симов учреди обединение на русофилите в БСП

OFFNews Последна промяна на 09 юли 2014 в 16:50 5915 18

Александър Симов

Инициативен комитет, обединяващ русофилите в партията, е регистриран в централата на БСП на „Позитано 20“.

Председател на обединението е журналистът от вестник „Дума“ Александър Симов. За учредяването са се подписали още депутатите Милко Багдасаров, Георги Мърков и Атанас Пъдев, председателят на районната организация на столетницата в столичния район „Възраждане“ Бойко Маринков и областният управител на София-град Росен Малинов.

Ето какво заяви в интервю за OFFNews Александър Симов:

Г-н Симов, как възникна идеята за това обединение?

Идеята възникна още по време на кампанията за европейските избори, когато външният министър отиде в Киев и легитимира една власт, която вече се бе превърнала в почти престъпна, имайки предвид какво се прави в Украйна.

Случайно ли е, че регистрацията на Инициативния комитет съвпада с новината, че в БСП ще се води лидерска битка?

Моментът съвпада съвсем случайно. Ние го готвим от доста време. Готвим го още преди да знаем, че такава лидерска битка ще има. Няма нищо общо между двете.

Идеята на това обединение не е да създава проблем в БСП, а да решава проблем. Аз много държа на тази формулировка, защото нашата цел не е да правим вътрешнопартийни интриги или пък да се замесваме в различни лидерски битки, или председателски намерения. Идеята ни е на чисто ценностно ниво да поставим някои основни принципи в политиката на БСП. Да търсим хората или поне да подкрепяме хората, за които смятаме, че ги защитават.

Как реагираха от ръководството на „Позитано“ 20?

Няма реакция от ръководството. Но смело мога да кажа, че БСП е партия, която на чисто уставно ниво е позволила създаване на обединения, позволила е създаването на такива форми за сдружаване на социалистите. Така че последното нещо, което ми е дошло на ум, е как ще реагират от ръководството. Знам, че няма как да има чак пък толкова лоша реакция, защото ние не сме част от някакви лобистки интереси и не искаме да гоним властови позиции.

Как ще развивате своята дейност, как ще изпратите посланията си до избирателите?

Нашата задача – на хората, които сме се включили в този Инициативен комитет, е да обиколим страната. Това ще съвпадне по период и време с предизборната кампания. Ние смятаме, че можем да помогнем на БСП в тази предизборна кампания, поставяйки тази тема за разговор, за да се види, че БСП не е скъсало със своите русофилски корени. С тази разлика, че русофилията не противоречи на европейската ориентация по никакъв начин. Само в България е възможно тези две неща да бъдат сложени във вечен конфликт. Ние не сме обединение, което против ЕС, но смятаме, че трябва да бъде отговорено на емоционалния интерес на нашите членове и избиратели, които са настроени проруски, в което няма никакво престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.05 2015 в 22:11

Тоя дайНофф се е "Изболвочил" пак по седесарски:мож'ли ми отговори какво са постигнали "твоите ракоФски и леФски,че съм на 64 и още се говори ЧЕ ,РУСКАТА ИМПЕРАТОРСКА АРМИЯ,ЗАЕДНО С РЕДИЦА ДОБРОВОЛЦИ ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ,И НАшТЕ " ОПЪЛЧЕНцИ" СА ИЗГОНИЛИ турците от ТАЗ ЗЕМЯ НА КОЯТО И ТИ Г'усин (Л)айноОФФ си "оСТАВЯШ" ЛАЙНАТА фСЯКА ВЕЧЕР,ПРОСТАК ТАКъФФФ!!!!!

20.04 2015 в 17:38

Другари РУСОФИЛИ, Защо децата ви учат или живеят на запад ? Защо парите ви са в западни банки ? Защо карате Мерцедеси, а не Запорожци ? Защо НИКОЙ НЕ емигрира на изток ? Защо криете, че когато Русия окупира България НАШИТЕ синове ще воюват в Дагестан и Авганистан – докато ВАШИТЕ купонясват на запад ? Защо така аругантно ни лъжите ? ЗАСРАМЕТЕ СЕ !

14.08 2014 в 16:59

Знаете ли кое е интересното? Много от така наречените "русофили" в България всъщност подкрепят най-страшните врагове на Русия - болшевиките.

11.07 2014 в 19:04

Не разбирам от какво е продиктуван този ход на модераторите ! Винаги са ме учудвали болшевишките приоми в 21 век ...

11.07 2014 в 18:59

Любопитна инициатива на Сашо Симов ... И какво ще правим ние русофилите извън БСП, чийто лидери - олигарси смениха "филията си с американска" ???

10.07 2014 в 05:53

Интересно ми е защо никой не се сеща да основе обединение "Българофили".Определено имаме нужда.

10.07 2014 в 02:01

Трябва да си доста жалко човече да напишеш това : http://alexsimov.blogspot.com.es/2006/04/20.html и сега да създаваш обединение на русофилите в БСП. Да се поясни обича Русия или Америка. А по-добре да каже истината, че обича парите без значение рубли ли са или долари.

10.07 2014 в 00:37

Безродните комунисти се опитват да привлекат откачалките на Атака.
Мизeрни, руски подлоги, да горите в Пъкала, дано!

09.07 2014 в 22:46

Ей, този Сашо Симов ще вземе да изяде хляба на Болен. Конкуренти.Той по русофилска, Болен по православна линия, ама все пак Путин държи къде, къде повече сухо от патриарха Всероссийски.

09.07 2014 в 20:34

Господи, не съм суеверен, но да оставиш да ме управляват русофили, тюркофили, циганофили, израелофили, американофили, мафиозофили, само не и българифоли, това си е гавра с мен! От днес обявявам стачка срещу глупостта си! Няма да пия кафе докато не ми пусвеш натурално Лавацца от небето - амин! Всъщност бат Сашо, то бат Волен размаха байракя на СССР далеч преди теб. Дааа? А казваше че е националист? Е, не твърдеше че е български националист, вярно? Но то повечето националисти са такива по света - много врява и бицепси и с подвиди опашки пред парите и някой външен. Аз не съм русофил нито русофоб; тоест не искам да превъзнасям и хуля държави! Навред има всякакви хора и групировки. А с Русия съм за сътрудничество, дори за различни проекти взаимопомощ, но не и за задължително робско подчинение на всяка заповед от там. По времето на соца именно от Кремъл не разррешиха да произвеждаме собственно производство автомобили , за да вървят руските коли тук. То хубаво де, ама чакахме с години, което бе гадно за тоя превъзнасян диктаторски строй, на тоталитаризъм. Докато гнилият капхитализъм задоволяваше цял свят, че лбъваше и нови модели на пет години сега всяка година вече... Та аз съм за българофили, а такива тук са малко политици, да ни обичкат нас. Но и малко да има все се надявам да са останали някои. А с Русия е хубаво да си сътрудничим, но не все в ролята на каквото нареди Кремъл и тук безпрекословно да се изпълнява! да, ако идеята е добра, полезна и за двете страни, е добре да се обмисли, оформи по справедлив и за двете страни изгоден начин, тогава всички ще сме доволни! Но често хора като Сидер-ага и ти и други, сключвате договорите както с белене АЕЦ-а все неизгодно за нас? А не е хубаво така! белене е добра идея, но толкова години точиха консултантски мафиотите на власт, че се оскъпи до небето. Стана проект за хточене на пари, а не проект за АЕЦ. не съм привърженик на възхваленията, освен на мацките и артистите и певци и музиканти! Те са затова! Но не е добре политици да са върли феноове на една чужда държава, колкото и близки връзки да имаме с нея! Защото загърбва интересите понякога на своите. А това е гибелно за нас тук. Не харесвам и онези политици, които сляпо изпълняват нарежданията и на Тел Авив, Уошингтън, Анкара, Брюксел..... да, в пактове сме, но ако ти кажат яж стъкло, не е редно да го правиш! А ако ни нареждат самоубийственни неща не е добре да ги правим. Просто казваш - Господа и дами, това не можем да сторим, заради тези тези и тези причини и последици вредни за нас! Да съюзници сме, но не е речено че трябва да сме и самоубийци! А приятелството с Русия не е лошо! Но е опасно само русофили и русофоби да се в управлението на страната! Трябват БЪЛГАРИ! но има ли такива е въпроса там? Тук вече и аз се чудя.