Руските медии: България поддаде на натиска, рискува да остане без газ

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2014 в 07:03 8044 17

Южен поток

"До последния момент българското правителство отблъскваше опитите на ЕК да спре "Южен поток" напълно успешно. От страна на премиера и икономическия министър идваха непрекъснато уверения за важността на строителството на тръбопровода за България. Но визитата на тримата американски сенатори Джносън, Мърфи и Маккейн нагло демонстрира, че доларът командва европейската политика".

Това пише в днешния си брой вестникът "Российская газета" по повод вчерашната новина, че България замразява проекта "Южен поток", докато не се договори за изискванията на ЕК.

Премиерът Орешарски отстъпи под натиска на САЩ, пише изданието, като подчертава, че досега управляващите на България са успявали да избягват антируското влияние в страната.

Вестник "Взгляд" също коментира изненадваща новина около "Южен поток" на страниците си. Изданието намеква, че заради решението си България може да остане без газови доставки.

"На фона на конфликта между Москва и Киев, България рискува да остави себе си и останалите страни от Южна Европа без газ", пише "Взгляд".

Изданието разглежда въпроса и от руга страна, изтъквайки, че Русия печели от замразяването на проекта. Според вестника Кремъл си спестява сериозни инвестиции, което ще допринесе за финансовата стабилност на страната.

Вестник "Коммерсант" пък пише, че САЩ имат интерес в провала на "Южен поток", защото, според източници на изданието, Украйна планира да предаде своите газопроводи под контрола на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2014 в 22:19

Аз не мога да разбера Руснаците кого плашат, че ще им спрат газта. Те като че ли ни го подаряват. Като ни го спрат и те ще останат на сухо от към евра. И тогава и обикновенния руснак може да се вдигне срещу Путин и олигарсите му. В такъв случай Руските управляващи имат да губят много повече от нашите.

09.06 2014 в 14:24

нагло демонстрира, че доларът командва европейската политика".

Това е нормално, а не нагло. БГ е в Европа, а не в Евразия. Нагло е да налагаш един проект, чрез изнудване, подкупи и заплахи. Нагло е да подкупваш хора за да продават националните си интереси на чужда държава. По нагли и алчни от Путин и кликата му няма.

09.06 2014 в 12:38

... ми то 1/3 от рашастан не е газифицирана, па не са измрели... и работа не вършат, ма не са измрели...

... хахахахахахаха

... ма пък къркат и плюскат... а, да не им е уроки, за сметка на верните потребители на газчицата, платена по "братската" цена...

... хахахахахахаха

09.06 2014 в 12:16

Ще се топлим с кюмюрь, рашките да го дуат

09.06 2014 в 10:51

Бате Влади, относно първата ти точка, аз там се фокусирам главно върху последните думи от цитата ти - "европейската политика". Те нас, че си ни командват, това го знаем и ние, и те, и хамериканците.
И ще те повторя - след като блядовете могат да врътнат едното кранче и да спрат газа на няколко държави в Европа, защо си мислите, че е могат да врътнат две кранчета ?

09.06 2014 в 10:34

Не бойте се бе, няма да останем без газ.На първо време ще внасяме демократичен газ от Катар, САЩ и Венецуела в пластмасови бутилки, а на второ – Шеврон ще дупчи Добруджа.
Е, на първо време газта ще струва колкото маркови парфюми, а на второ хляба -колкото трюфели, ама кво от това.Важното е, че слушкаме новия Голям Брат и ще го начукаме на стария Голям Брат.

09.06 2014 в 10:17

В изявлението на блядките има два момента, които показват колко нагло обичат да лъжат:

1) "... визитата на тримата американски сенатори Джносън, Мърфи и Маккейн нагло демонстрира, че доларът командва европейската политика". - малко непонятно е как точно доларът командва като се има предвид, че това правителство си е 100% марионетка на руската олигархия, а България е на практика 100% енергийно подчинена на Русия;

2) "... заради решението си България може да остане без газови доставки." - и защо България рискува да остане без газови доставки заради своето решение? Тръба си имаме вече, а евентуалното спиране на доставките по нея би било решение единствено на Русия. Тя, впрочем, вече доказаха колко ненадежден партньор е и как съвсем безцеремонно може да остави няколко държави без газ защото една от държавите й е длъжник. И абсолютно нищо не би й попречило един ден да врътне кранчето и на Южен поток. Така че - пак в Русия остава отговорността за газовите доставки.

09.06 2014 в 10:12

... есплоатационен срок на газопровода - 50 години!

цена: 3,8млрд. евро
цена за 30% собственост: 1,14млрд. евро

европейска цена: ок. 700 млн. евро
китайска цена: ок. 450 млн. евро

какво е братското предложение:

... поемете дълг за 1,14 млрд. срещу 30% собственост
+ лихва 1,1 млрд.

... ще получавате за транзит ок. 100млн./годишно при натоварване от 80%, дивидент ще получавате при 100% натоварване (което е недопустимо по разни причини!)

... ще изплатите задължението по участието си за ок. 25 години, дивидент най-вероятно няма да видите...

... хахахахахахаха

... 700 млн. евро за орешарчето са нищо парици... що не си го построиме сами!?! и да си лапаме по 300млн./годишно от транзита... ше може да си го пущаме, ше може и да си го изпущаме... ше може и да се пазариме за цената на "ПРЪДНЯТА"...

... хахахахахахаха

09.06 2014 в 09:33

няма по-голям кеф, червените чакали вият на умряло и пикаят газ !!!!!!!!!!!

09.06 2014 в 09:17

Даже като "самостоятелна" държава трябва да се спазват законите. Как така руската и петте криминални фирми "спечелиха" и какъв беше "конкурса" , на който се явиха? С кого се състезаваха - ами сами със себе си. Защо плащаме НАЙ-СКЪПИЯ газ в Европа? Защо потока ще струва 3,7 млрд евро- три пъти по скъпо от участъка в Словения и два пъти по скъпо от този в Гърция на километър? След като ние не можем да се защитим от руските и български престъпници, добре е че има някой, който да каже не на безобразията, извършващи се тук.