Руски историк: Не ни поканихте на 3 март, канете си турски представители (видео)

OFFNews Последна промяна на 07 април 2015 в 23:13 11744 57

Снимка wikimedia

Олег Рудольфович Айрапетов.

На 3 март, на празника на Освобождението на България от османско иго, не бяха поканени руски представители. Надявам се да са поканили представител на Турция. Докато българският народ не започне сам да мисли за интересите си, ще има проблеми.

Това заяви в онлайн предаване на известния руски сайт „Правда.ру“ Олег Айрапетов - историк, доцент в Московския държавен университет „М. В. Ломоносов“.

Днес България е нещастна страна. Тя никога не е била богата страна, но беше просперираща, а после стана бедна. И вместо да се помисли как да излязат от тази ситуация, да живеят нормално, на хората им се предлага да обсъждат политиката, да търсят врагове и причини за караници, каза Айрапетов.

Българите решиха да се оттеглят от съветския пазар. Имаше мнение, че България произвежда най-висококачествената продукция, така че ще отиде на европейския пазар. Най-лошият враг на страната не може да измисли подобно нещо. Те си тръгнаха от нашия пазар, но се оказа, че на Европа всичко това е ненужно. Същевременно европейците дойдоха в България и разделиха всичко или просто го разрушиха. Беше нанесен колосален удар. Сега излизаш от София и чувството е, че все едно е имало нашествие. Че е минала орда. Селата изцяло са изоставени, заяви историкът от Московския държавен университет „М. В. Ломоносов“.

В разгара на деня в софийския ЦУМ, който е на 4 етажа, има 4 клиента. Хората нямат пари. Хората страдат - това е видно и е много обидно, каза още Айрапетов.

Двучасовото онлайн предаване на „Правда.ру“ беше озаглавено "Историята на България: 16-та република или 51-ви щат?", а публикацията към дискусията - "България: спасена, неблагодарна, нещастна".

В дискусията се включи и представеният като "български писател и блогър" Пламен Пасков, който е чест гост и в предаванията на Волен Сидеров по партийната телевизия на "Атака".

Днес активно работят СМРАД - средствата на масовата реклама, агитация и дезинформация. За 25 години израсна поколение с напълно изменено съзнание. Хората имат съвсем друго мислене, каза Пасков.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.04 2015 в 16:47

защо си губите времето да се занимавате с този руски полуидиот? А клипът е от Правда.Ру, което е еквивалент на българският Блиц.бг и дори по-зле. Боклукчави нови. чудя се защо българските сайтове се забинават с всичко, което бълват тъпаците в Русия?

12.04 2015 в 12:12

Руснаците пишат на български, имат и един паметник на Кирил и Методий в Москва. Но за техните историци - двамата братя са само славяни и българската азбука на която пишат била руска - измислена някога си от някой руснак. Руските историци са убедени , че има само ръска история и другите славяни нямат право на история

12.04 2015 в 12:06

Какви глупости разправя тоз другар с промит комсомолски мозък. Руснаците сами елиминираха България от техния пазар- не искали да пият българско вино , защото френското било по-хубаво а и италианското и датското сирене било по-добро от нашето. Може би е така, но това си е пазарната икономика. Така както за ладите - преди имаше , а сега не се вижда нито една по пътищата на България.

12.04 2015 в 10:32

И защо, бе, нещастни юроде плюеш по човек, казващ истината? Колко от вас са пътували по селата? Боли ме патката за вашите 5-10-15 мола в София. В Източна България посред бял ден събориха стената на къщата на баба и дядо да продават тухлите. В другото ни село посред бял ден влиза мангал да краде пенсията на баба и опитал да я изнасили, но съсед е дошъл да й донесе мляко по същото време и се е разминало с гонка и бой. Знаете ли, че докато беше жив, дядо ми спеше с брадва под леглото, защото редовно освен мазето навън, влизаха и в къщата да крадат? А знаете ли, че във всяко село има поне пет случая на обесване от немотия? А знаете ли, че в Добрич, в блока където живях трима скочиха от горните етажи в рамките на 4 години, защото са гладували и са били в абсолютна безизходица? А тези, които се запалиха при предния мандат на Борисов? А тези, които убиха себе си и децата си от немотия? Защо не приемете истината в очите? Руснак или не, този човек говори истината. Ние не сме страна, която да определя правилата. Но въпреки това трябва да зачитаме собствените си интереси, вместо да се продаваме или даваме без пари, както в момента. Каква окупация ми говорите за 9ти Септември? Нашия Отечествен Фронт е поел командването и прочистването на буржоазията. Да, имало е народен съд, да убивали са фашисти, а и такива, които не са имали идеите на комунизма, но не изповядва ли американската идеология подобни мерки срещу стоящите на пътя им за нов световен ред (Кадафи, Саддам, а сега и Путин)? Може би отминаха времената за лагерите на смъртта и прочие, но зависимостта от банките е не по-малко опасна за живота. Не мислите ли, че наистина отвън дойдоха след смяната на комунистическия строй и вместо да ни подадат ръка, заграбиха с по две? Не мислите ли, че цялата индустрия, която се движеше с помощта на руските ресурси се срина целенасочено, за да ни постави в зависимост от империализма, който 25 години след сриването на системата, продължава да ни убива? Да ни налага идеи за ислямизация, за толерантност към хора, които идват и строят лагери за обучение на терористи? Моля ви, ако имате 50 лв за харчене днес, вместо да скачате в луксозния ви квартален МОЛ и да се правите на свръхбогаташи, купете си някоя книга и почетете. Ако ние загърбим образованието и само гледаме телевизия да се учим на история, няма как да стане. Ще растем като стадо овци, които блеят и блъскат като кочове в оградата на мечката (за по-интелигентните предполагам се сещат за коя метафора говоря).

10.04 2015 в 07:39

Този нещастен човечец май не е разбрал, че в София (за добро или лошо) има десетина мола и хората не ходят в ЦУМ не защото нямат пари. Той сигурно и Мавзолея е искал да посети, да отиде на кино в "Сердика", а обезателно е отседнал в Парк-хотел Москва

09.04 2015 в 22:09

Дошъл някакъв руски задник акъл да ни дава, конско да ни чете... Що не си го завреш мнооогооо изотзад тоя твой акъл, че може да ти потрябва някой ден... Надявам се да е много скоро-когато нормалните руснаци скочат на Путин и кликата му. Аз вярвам,все още, че има и нормални руснаци, и че един ден те ще определят дневния ред на изстрадалата Русия - не и на изстрадалата България, разбира се. Изстрадалата България си е наш проблем, и за него сами сме си виновни.

09.04 2015 в 13:06

Не знам какво целиш с поредният видиотен сайт, закачащ се с купчина конспиративни теории за полуидиоти. Докато има глупави хора, ще съществуват и глупости, в които да вярват, включително и такива, оценяващи тази дейност като мисловна.

09.04 2015 в 12:48

http://the-image.de/politics/index.html

Хайде малко да поразсъждаваме... на глобални теми, а не на нашенски битови такива.Способните на такъв вид дейност (мисловна) ще разберат посланието ми, както и огромното значение на събитията, случващи се в момента.

За неспособните на такъв вид дейност-моля отговорете си на един прост въпрос:
Какви са хората,които правят сайта the-image.de
a) руснаци
б) комунисти (комунета)
в) путлеристи
г) българи-русофили
д)атакисти
е ) фашета

09.04 2015 в 12:40

"Докато българският народ не започне сам да мисли за интересите си, ще има проблеми."...... Не, господин Айрапетов, докато българският народ не спре да мисли за интересите си, а започне да мисли за принципите си, няма да види добро. А проблеми така или иначе ще има.

09.04 2015 в 09:16

ами вие пък си стройте турски поток
аз не съм чул български представители да са били канени за 24 май в Русия. Или пък официално признание, че московската патриаршия, закрита още от Пьотр I, произлиза от Българската.Нито съм чул извинение за окупацията на 08.09.1944, нито извинение за междусъчзническата война 1913.Нито извинение за изтреблението на кримските българи, за геноцида срещу балкарците в Кавказ,и защо да не поканим примерно украинци- те също са участвали в руско-турската война, както и финландци, черкези, казаци и т.н.нашта телевизия алфа не е нищо, в русия всчики тв са алфи и всички вестници са атаки.Идването на правителства като това на ципрас, орбан и ердоган зловещо ми напомня за тези преди втората световна- в цяла източна европа има диктатори- популисти от типа на дучето, с изключение на полша и чехословакия.у нас имало монарх-диктатор.гърция излезе от тази спирала едва през 70-те и то благодарение на ЕС, сега замалко да срутят ЕС, и пак се навират в устата на мечката.