Руската посланичка: Румен Радев ми харесва. Той е интелигентен и красив

OFFNews 29 юли 2021 в 19:55 5219 2

Снимка Посолство на РФ в България

С правителството на Бойко Борисов имахме много сложно взаимодействие. За това може да се съди даже по проекта AEЦ "Белене". Надявам се, че в нашите политически и икономически отношения ще присъстват прагматизъм и взаимно уважение, заяви днес във Варна руската посланичка Елеонора Митрофанова.

Що се отнася до президентските избори - те са тънка работа. И ще работим с този президент, когото изберете. Като човек Румен Радев ми харесва - той е достоен представител на България. Той е интелигентен и красив, но най-важното е да се харесва на българите, това ще е ваш избор, каза още Митрофанова, цитирана от БНР.

Тя твърди, че е настъпило време, когато политиците в България трябва да бъдат повече българоцентрични и да си сътрудничат с Русия, когато имат интерес, както и с Европейския съюз, когато това е изгодно за страната, за да има нормален баланс.

...и балет

Руската страна с удоволствие ще помогне за възстановяването на Балетния конкурс във Варна, обяви Митрофанова след среща с кмета на града Иван Портних.

Тя уточни, че причината да се помогне за възстановяването на конкурса е желанието на руската балетна общност.

Посланичката поздрави Варна за 100-годишнината от обявяването й за курортен град. Тя каза също така, че много жители на Русия считат Варна за свой град, защото имат недвижими имоти тук.

Във Варна живеят много руснаци, които виждат перспективи за развитие на своя бизнес тук, заяви Митрофанова пред БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови