Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата

OFFNews 08 април 2022 в 16:27 2819 3

Русия обяви двама служители на българското посолство в Москва за персона нон грата като ответна мярка. Това се посочва в изявление на руското външно министерство от днес, цитирано от ТАСС.

"На 8 април Николай Трифонов, шарже д'афер на Република България в Руската федерация, е бил поканен в руското външно министерство, където му е била връчена нота от министерството за обявяване на двама служители на българското посолство в Москва за персона нон грата", се казва в изявлението.

"Тази мярка е в отговор на немотивираното решение, взето през март от българска страна, да обяви двама дипломати от руското посолство в София за персона нон грата", се казва още в съобщението на руското външно министерство.

В началото на март двама руски дипломати бяха обявени за персона нон грата, а главният прокурор Иван Гешев обяви, че спецпрокуратурата е обвинила български генерал в шпионаж в полза на Русия. Впоследствие стана ясно, че бригадният генерал Валентин Цанков е един от заподозрените в разследването за шпионаж.

Русия определи експулсирането на двама нейни дипломати като провокация и заплаши, че си "запазва правото на ответни мерки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

3

AntiZ

08.04 2022 в 19:30

Правителството ни да ги обяви за мъченици! И да ги прати на чист въздух поне за месец да се съвземат!

2744

2

AAA

08.04 2022 в 17:56

Тия сигурно са на върха на щастието

2051

1

Propaganda

08.04 2022 в 16:43

Скъсване на всякакви контакти с азиатския кенеф расия. Тази дупка мирно няма да се цивилизова, това са орки мечтаещи за робство.