Румяна Бъчварова: Няма да употребяваме сила срещу бежанци

OFFNews 17 септември 2015 в 08:10 6302 24

По 400-500 нелегални мигранти залавя МВР по границите. Тези, които са влезли у нас, след като са регистрирани в Турция, не могат да бъдат върнати обратно в южната ни съседка.

Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова по Нова тв. 

Няма да употребяваме сила срещу бежанците по границата, категорична бе тя. Министърът допълни, че, ако някой се опита да реже граничната ограда, трябва да бъде задържан, а не да се пуска сълзотворен газ срещу бежанците, както стана в Унгария.

500 мигранти трябва да дойдат у нас според досегашното разпределение на 40 000 души, уточни Бъчварова. "Обсъжда се и във вторник ще се вземе решение да бъдат преразпределени нови 120 000 души”, каза още тя. Министърът посочи, че в страната ни работи съвет по интеграционна и миграционна политика, който определя изискванията, какви бежанци да дойдат в страната ни. Изискванията на България е да има религиозен баланс, а бежанците да се предимно семейства от Сирия. 

Установихме голяма злоупотреба със служебно положение при разследването на полицейските шефове в Асеновград и Първомай. От няколко месеца проверяваме сигнали срещу тях, каза Бъчварова по повод вчерашната спецакция, при която бяха арестувани полицейските началници Димчо Темелков и Васил Налбантов. Трябва да изчакаме експертизата на прокуратурата, допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews