Румен Радев: Възходът на България е невъзможен в атмосфера на разделение и война с националните символи

OFFNews 01 януари 2024 в 00:12 4599 12

Радев

Снимка БГНЕС

Румен Радев

Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността, суверенитета и законността; да съхрани мира и гарантира сигурността на всеки български гражданин; да издигне образованието, науката и културата в истински приоритет; да поеме необратимо към утрешния ден, към европейското ни бъдеще, към модернизация и ускорен растеж на икономиката и доходите.

Това каза президентът Румен Радев в новогодишното си обръщение към нацията.

„В своята хилядолетна история народът ни е надмогвал всякакви изпитания, винаги е намирал пътя към свободата и напредъка, оставил е ярък отпечатък в културното развитие на Европа и пример за просветена държавност. Заедно имаме силите да се справим и с днешните предизвикателства, да сме по-амбициозни, да мечтаем по-смело, да постигаме повече“, каза държавният глава.

По думите му заедно с целия свят, ние българите, си пожелаваме Новата година да е мирна и по-благополучна от тази, която изпращаме – разломна и разпъната между съзиданието и тревогата, че стрелките на историята се връщат назад.

„Година на ожесточаващи се военни конфликти, обезценяване на човешкия живот, на кризи и икономическа несигурност, засегнала всеки български дом, на безпрецедентен срив на доверието в държавността“, каза президентът.

„Затова не трябва да забравяме, че благоденствието на една нация се измерва най-вече с нейните морални устои, просветеност и кураж, без които е невъзможно и материалното благополучие. Възходът на България е невъзможен в атмосфера на разделение и война с националните символи и историческата памет. Не можем да се развиваме като свободна европейска демокрация с амнезия и политическо лицемерие, с корупция и безнаказаност, с цензура и апатия, с разграждане на националния суверенитет и отказ от достойнство“, посочи още Румен Радев в обръщението си.

Според Румен Радев сгрявани от топлината на домашния уют и обичта на близките, в светлите коледни и новогодишни празници си припомняме, че невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка.

„Нашият народ винаги е следвал верния път – този на човечността, съпричастността и взаимното уважение. Докато пълним чашите, нека не забравяме онези, които разчитат на нашата подкрепа. Да отдадем дължимото и на дежурните екипи, които посрещат празника на работното си място и на своя пост“, каза държавният глава.

„Макар и различни по възраст, поприще и убеждения, където и по света да се намираме, винаги ще ни свързва невидимата нишка на българския дух, националните ни празници и традиции, родният трибагреник – символ на нашето единение и суверенитет и надеждата за просперираща и достойна България.

Нашите корени, нашият дом и нашата отговорност остават тук. Под блясъка на празничните фойерверки нека си пожелаем да направим така, че децата на България да не търсят щастието някъде далеч, а да го откриват в Родината, която да гарантира правата им и да им отваря възможности да разгърнат таланта си. Да бъдем достойни за България, в която следващите поколения ще могат да живеят пълноценно и спокойно“, изтъкна още Румен Радев.

Той отправи пожелание Новата година донесе здраве и благоденствие във всеки български дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

12

БотоксПутю

01.01 2024 в 15:14

И както винаги - рецитал на измишльотините на Деса.

2099

11

Mateevk

01.01 2024 в 11:07

Разделението е издигнато в ранг на официална политика на президентството, а относно "наионалните" символи се питам кои се имат предвид. Вероятно МОЧА и аналогичните паметници, руските имена на безброй булеварди и улици, катдралният храм, 3 март като националне празник и т.н. и т.н. Това ли са ни "националните" символи. Те може да са "национални", но на друга нация, не на българската!

5827

10

pisnamiotmutri

01.01 2024 в 10:21

За символа на подчинението МОЧА ли говори руският агент обучен в НАТО?

Сега имаме нов символ подарък от Ахмед Доган и Анкара - чалгата. Тя е символ на моралния опадък на обществото.

1000

9

PaulPierce

01.01 2024 в 09:57

този е време да си ходи в Москва

900

8

Anlhiac

01.01 2024 в 05:23

Цялото му новогодишно слово беше реване за интересите на руснаците, изглежда много продаден. Голям срам. Вместо да каже нещо позитивно на хората, изпадна в лъжи и демагогия.

1000

7

Тело

01.01 2024 в 05:02

Ох горкият. Няма служебни правителства, моча го няма,… и шенген за новогодишен подаръл. Не му е лесно

1000

6

lazyone

01.01 2024 в 04:04

Плазмодий и нищо повече :)

788

5

jorj

01.01 2024 в 03:58

Мръсник в дъното на душата си! И там на дъното на мръсотията е отрязания шпаген на поробителя, с който е избил цвета на нацията, съсипал една държава, променил чипа на българина, това което османската империя неможа да направи за 500 години! И ти мръснико, воюваш по най-жесток начин с народа си, за да възкачиш отново шпагена на убийците в небето на София?!!!! Тази уродщина наричаш национален символ?!!!!
ИМПИЙЧМЪНТ И СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО ТИ НА БЪЛГАРИЯ, МИЗЕРНИКО!!! СКОРО, МНОГО СКОРО ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ!!! ИДИ НА***!!!!

-1650

4

ob1

01.01 2024 в 02:54

Хммм, откак се помня за пръв път пропускам речта на президента. Що ли така стана, летецо натовски...

1199

3

Nevend12

01.01 2024 в 02:45

Пълен нещастник!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика