Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Румен Радев препоръчал на Ненчев да ремонтира МИГ-овете в Полша

OFFNews 28 ноември 2016 в 08:57 13109 11

Новоизбраният президент ген. Румен Радев е препоръчал на Министерство на отбраната да ремонтира двигателите на самолетите МиГ-29 в Полша, за да се търси „диверсификация”. Това стана ясно от експертиза, показана в студиото на бТВ от военния министър в оставка Николай Ненчев.

Ненчев беше обвинен за престъпление по служба от прокуратурата по повод договора за ремонт на двигателите, тъй като по този начин е ощетил нашата армия и фирмата „РСК МиГ”. Военният министър в оставка получи обвинение заради договора за ремонт на МиГ-29. Според прокуратурата той е накърнил материалните интереси на фирма "РСК МиГ".

„В тази експертиза се отправя съвет към мен аз да търся алтернативи за тези двигатели и направо ми се препоръчва Полша. Експертизата ми е дадена от ръководителя на делегацията на България в Полша и е подписана от ген. Румен Радев”, показа документа Ненчев.

„Докладната е от 2014 г. и тя е към Ангел Найденов, но стои в архива. Изготвена е от Румен Радев и е абсолютно прав в този случай – придържал съм се към тази експертиза”, каза още Ненчев.

По думите му когато се Министерството на отбраната се обърнало за първи път към Полша станало ясно, че ремонтът на МиГ-овете ще бъде доста по-евтин и ще се изпълни в по-кратки срокове.

Ненчев отхвърли и твърденията на прокуратурата, че с действията си е намалил летателните часове на българските Военновъздушни сили, тъй като по негово време е имало повече самолети, на които да се тренира.

„В първия момент, когато получих обвинението си мислех, че руската прокуратура ме обвинява. Нашата прокуратура защитава интереса на руската фирма ”, каза още Ненчев.

"Чувствам се омерзен", категоричен бе Ненчев. Странното е, че мафията в България ме атакува чрез главния прокурор, това е проблемът", добави Ненчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

11

Нострадамус

28.11 2016 в 16:48

Освен от новоизбраният с ОГРОМНО МНОЗИНСТВО президент ген. Румен Радев този питекантроп от СЕЛО Кукорево е ПОДВЕДЕН да ремонтира двигателите на самолетите МиГ-29 в Полша и от Президента Путин, и въпреки настоятелните молби на мутрафона Борисоф ремонта да е в Русия, той не е отстъпил.

20374

8

Стринка Минка

28.11 2016 в 10:32

„Една от основните причини да напусна българската армия е, че не мога да остана подчинен на министър на отбраната, който не поиска и не се вслуша в моята експертиза,.. заяви открито Радев. 16 Август 2016

13056

5

Какавидков

28.11 2016 в 09:44

Ало, чугунореата, коментирайте документи бе. Не какво съобщава тасс

77927

4

El Commandante

28.11 2016 в 09:15

Радев също така му е препоръчал кои точно проститутки да назначи в МО.
 
X

Подкастът на OFFNews