Румен Петков: Борисов няма да изкара и третия си мандат

OFFNews 03 януари 2018 в 08:33 5531 0

„Не мисля, че този мандат на Бойко Борисов ще бъде изкаран”, каза политикът от АБВ Румен Петков в сутрешния блок на бТВ.

„Целият този етюд, който се разиграва – ще правим лифт, няма да правим лифт, ще ходим по дискотеките да проверяваме за шум, в Банско няма да ходим. Това показва, че няма политика, показва неспособност да се отговори на очакванията”, аргументира се той.

Той коментира и изказване на премиера в друга медия, където той заявил, че вотът на недоверие от БСП ще бъде „вадене на кирливи ризи”.

„Вадят суджуци, водят плочки на НДК, вадят депутати от парламента за щяло и нещяло. Те имат само кирливи ризи, какво очакват да извадят”, допълни Петков.

По думите му подобни аргументи от страна на премиера са нелепи и са показател за натрошаване на управлението.

Вчера президентът Румен Радев наложи вето на антикорупционния закон. Според Петков законът също трябва да бъде преразгледан.

„Вече имаме един механичен сбор в ДАНС с много спорен резултат. Огромната България изгражда трета служба за използване на срс-та”, допълни Петков.

Според него новото антикорупционно звено ще бъде пряко зависимо от мнозинството в Народното събрание, защото именно то ще избира ръководството на новия орган.

Той допълва, че президентът най-вероятно ще сезира и Конституционния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови