Румен Овчаров е скептичен за мандата на БСП

OFFNews 24 април 2021 в 10:43 2316 0

Румен Овчаров

Ако БСП получи третия мандат, не съм сигурен, че в ситуацията, в която се намира, може да изиграе ключовата роля да състави правителство, коментира в предаването "Денят започва с Георги Любенов" Румен Овчаров, член на Националния съвет на БСП.

Дали БСП ще приеме мандата е тема, която трябва да се обмисли, но това няма значение от гледна точка на промяната, допълни той. Според него промяната е факт.

"На колко етапа ще върви отстраняването на ГЕРБ от властта е по-сложен въпрос, но първият етап завърши. ГЕРБ вече не е тази партия, която беше", посочи още Овчаров. Той припомни, че през лятото е коментирал, че Бойко Борисов бяга от служебно правителство на президента, защото иска да си гарантира купения и корпоративния вот. "Но и тогава беше ясно, че бягайки от ситуацията и гарантирайки си това, той може да влезе в ситуацията от 2016 г., когато вълната беше толкова голяма, че купеният и корпоративният вот не му свършиха работа. Сега ще се случи същото", каза той.

Овчаров изрази съмнение, че т.нар. сили на промяната ще успеят от първия път да намерят общ път и да тръгнат заедно напред. Според него трябва да се договорят за няколко неща, които трябва да се случат за много кратко време, за да тръгне процесът на промяната.

По думите му това не се наблюдава в момента и донякъде се дължи на грешка на Слави Трифонов, който се е обявил срещу БСП, а сега търси начин за намиране на необитаем остров в средата, "но ми се струва, че там го чакат познати или непознати другарчета, които може да му изиграят лоша шега".

Според Румен Овчаров президентът няма интерес от служебно правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови