Росен Желязков: Довършването на автомагистрала 'Струма' е приоритет за ГЕРБ

OFFNews 07 март 2021 в 15:04 2718 0

Благоевградска област е приоритет за ГЕРБ, приоритет е и довършването на автомагистрала "Струма" – инфраструктурен проект от национално значение.

Това заяви на пресконфренция в Благоевград Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област.  Транспортният министър подчерта, че до 2023 г. тунел "Железница" и отсечката до Крупник ще бъдат довършени.

"Осигурено е финансиране и изпълнител за Кресненското дефиле, остава да постигнем национален консенсус за въздействието върху околната среда на трасето", допълни Желязков. Той бе категоричен, че по този проект няма да бъдат загубени средствата.

Според него ГЕРБ влиза в предизборната кампания като политическа сила, която отчита успешен мандат.

"Нашите опоненти ще се стремят да ерозират постиженията, които имаме в национален и регионален аспект. Правителството, партия ГЕРБ, като гарант за устойчиво управление изпълни всички обещания, които даде. Ще гарантираме, че средната работна заплата ще достигне 1000 евро, минималната работна заплата ще бъде поне 500 евро, БВП не по-малко от 100 млрд. евро. Това ще бъде реализирано, ние от ГЕРБ вярваме и гарантираме", заяви Росен Желязков.

Той беше категоричен, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и след отминаването на предизборните страсти, ще има яснота накъде поема държавата, по какъв начин националните политики и приоритети ще бъдат реализирани в бъдещата управленска програма.

Междувременно министърът на образованието Красимир Вълчев посети Астрономическата обсерватория "Юрий Гагарин" в Стара Загора заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов. 

"През последните 10 години възстановихме много извънучилищни дейности, закрити през 90-те години на миналия век. Финансираме ежегодно с близо 16 млн. лв. центровете за личностно развитие. 300 млн. осигуряваме за целодневно обучение, 25 млн. лева за дейностите по интереси. От 2017 г. Обсерваторията в Стара Загора възстанови своето естествено място в системата на Министерството на образованието и науката. Бюджетът, който предоставяме всяка година, е в размер на 148 000 лв. Наш основен приоритет е образованието и работим за осигуряване на справедливо финансиране в тази сфера", каза водачът на листата в областта

Той добави, че напълно заслужено правителството мотивира преподавателите и искрено вярва, че все повече млади хора ще се посветят на тази изключително важна професия

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови