Росен Плевнелиев: Няма да се обяснявам за всяка атака и манипулация по мой адрес

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2013 в 15:55 3967 14

Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС, архив
Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС, архив

 

Много ясно заявих пред българския народ, че - не, няма да се обяснявам за всяка атака и манипулация по мой адрес.

Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, на въпрос, как ще коментира сигнала срещу него за отклоняване на средства, докато е бил министър на регионалното развитие.

„Вярвам в институциите. Има правила и закони, така че институциите в рамките на своите компетенции ще се съобразят с подадената информация, и ще вземат отношение”, допълни той.

Миналата седмица в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси беше разгледан сигнал за отклонени средства по проекти по времето, когато министър на регионалното развитие и благоустройството е бил Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова.

Сигналът е внесен при главния прокурор и касае програма ИСПА, по която се изграждат пречиствателни станции за отпадни води в Стара Загора и Димитровград. Като подизпълнител е наета старозагорска фирма, която изрядно построява пречиствателната станция. Последно по плащането се появява една турска фирма, която се оказва куха. През нея се въртят около 6 милиона евро извън тази сметка. Тази фирма в един момент прекратява плащането на старозагорската фирма. Те завеждат поредица от дела. Решението на Върховния касационен съд е запор на всички плащания.

Тъй като разплащането се извършва през МРРБ, е уведомен министър – тогава Росен Плевнелиев. Министерство обаче отказва да изпълнява решението на ВКС и вместо тези средства да отидат във фирмата, която си е свършила работата, те отиват в консорциум в Германия. Лиляна Павлова също отказва да изпълнява решението на съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2014 в 12:28

Защо ли най-обърканите хорица си избират гръмки родолюбиви патриотарски никове, дали не е избиване на някакъв комплекс или си е долнопробна агитация?

13.02 2014 в 11:32

Според мен партия Атака е основният защитник на интересите на бедния българин, затова постоянно внасят сигнали за предишните ни мили управници- крадци. Молбата ми към Вас, г-н Сидеров е: Продължавайте в същия дух, истината за всички онези, които ограбиха държавата ни нека излезе наяве!!!

13.02 2014 в 11:31

Според мен партия Атака е основният защитник на интересите на бедния българин, затова постоянно внасят сигнали за предишните ни мили управници- крадци. Молбата ми към Вас, г-н Сидеров е: Продължавайте в същия дух, истината за всички онези, които ограбиха държавата ни нека излезе наяве!!!

13.02 2014 в 11:25

Ама кой те кара постоянно да се обясняваш??? Просто един път завинаги, излез и си признай, не увъртай!

04.12 2013 в 12:50

поцреотче, добре ли си бе миличко?

03.12 2013 в 05:08

Чехльо Офшорлийски не случи на пеарки - колкото повече се опитва да се оправдава, толкова повече затъва. Тиквоча го назначи за президент от немай къде, щото тия там в ГРОБ нямат изобщо никви кадри, и след като момчето попадна случайно на тая длъжност, сега се гърчи неловко, щото тая роля не му приляга.

02.12 2013 в 19:45

Абе я оближи задника на Тиквоча, пидал нещастен!

02.12 2013 в 18:57

Плевнята днес застана твърдо зад Прокопиев, Цветелина, Златев и други олигархични ВЕИ герои на нащето време...

:)

Та и да не се обясняваш, нещата са ясни...

02.12 2013 в 17:26

Я го питай защо ще налага вето за ВЕИ? За да не се накърнят позициите на неговите хора,. нали?

02.12 2013 в 17:11

а трябва, трябва - доста неща излязоха за теб