Ревизоро не е казвал, че на Алепу се строи хотел, но му прилича на хотел

OFFNews 17 юни 2020 в 13:30 3328 1

Снимка Сергей Антонов

Емил Димитров - Ревизоро

Не съм казвал, че на "Алепу" се строи хотел, заяви по време на изслушването си в парламента министърът на екологията Емил Димитров (Ревизоро). Той беше поканен да дойде в парламента от БСП, а депутатите от партията поискаха остаката му.

„Това, което видях по телевизията, не ми прилича на брегоукрепително съоръжение. Прилича ми на хотел. Не знам какво ще бъде", заяви Димитров, който ден по-рано заяви, че няма да се превръща в „екологична бухалка” и да спира строежи.

Според него, вчерашните му думи били извадени от контекста и не е казвал в прав текст, че там се строи хотел. Емил Димитров подчерта, че ръководеното от него ведомство няма да вземе отношение по въпроса, докато текат съдебните процедури, след като прокуратурата протестира разрешителното за строеж.

Недовършената подпорна стена в Алепу има издаден Акт 16. „Нямам правото да коментирам дейността на институциите. Не е редно да коментирам дейността на прокуратурата. Това е стратегия, която тя е възприела – да протестира разрешителното за строеж. Не ние го издаваме, а община Созопол. Когато имаме решение по този въпрос от съдебната система, ще предприемем последващите си действия“, увери Димитров.

Според него, не е редно да прави коментар "със задна дата", тъй като разрешението за стартиране на дейностите е издадено още преди да заеме поста на екоминистър.

БСП: Оставка или поема пътя на предшественика си

Редно е Емил Димитров да си подаде оставката, ако не предприеме действия срещу еконарушенията - иначе поема по пътя на предшественика си, призова Манол Генов в декларация от името на БСП. 

„Ние от БСП със сериозна тревога алармираме, че в страната ни, благодарение на управлението на тази коалиция, се развихря нова сериозна епидемия. Срещу нея няма как да се предпазим с дезинфектанти, маски или социална дистанция. Става дума за наглостта, с която пагубно се изгребва българската природа. Погазват се закони през застрояване на Българското Черноморие. Нехайно е умишленото бездействие на МОСВ. Вместо МОСВ да вземе бързи и адекватни мерки в защита на екологията ,хората и закона, всички ставаме свидетел на безпрецедентна министерска наглост“, заяви депутатът от БСП Манол Генов.

“Ако отказвате да изпълнявате това, за което сте назначен, ние от БСП ви съветваме тихичко, по най-бързия начин да се оттеглите“, каза още Генов. “Ние от БСП питаме, г-н министър, не знаем кой иска да сте екологична бухалка, но постът ви задължава да бъдете защитник на зелените ресурси на България, а не помагач или неволен свидетел на тяхното унищожаване. Ако не знаете това, си тръгнете на време, защото едва ли сте забравили, че министри носят наказателна отговорност за умишлено бездействие“, призова Генов. Той обърна внимание и на грандиозния скандал за замърсяването на Варненското езеро.

Според него от сателитните снимки се вижда, че замърсяването е стигнало до устието на Камчия, но за министъра това не е проблем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

17.06 2020 в 16:34

И аз не казвам, че този е плазмодий, но ми прилича на такъв! Плазмодий - хвалипръцко. На такъв ми прилича.