Решават днес за прибирането на софиянци от провинцията

Столицата трябва да влезе в ред, заяви министър Младен Маринов

OFFNews 19 април 2020 в 10:59 12736 8

Снимка Архив

Премиерът Бойко Борисов, министърът на МВР и шефът на Щаба ген. Венцислав Мутачийски решават днес какви ще са мерките при прибирането на софиянци, които заминаха за празниците по Великден. 

Ще преценим как да продължим и в следващите дни, заяви министър Младен Маринов по Нова тв. По думите му мерките в момента са достатъчно затегнати.

„Придвижването става само в определени времеви прозорци – сутрин между 6.00 ч. и 8.00 ч. и вечер от 18.00 ч. до 20.00 ч. В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук. Мисля, че София трябва да влезе в по-нормален ред. Хората ходят на работа и трябва да се приберат, но това ще става под стриктен контрол. Където е установена измама, се докладва на прокуратурата, обясни Маринов. 

Той коментира и създалото се напрежение в ромските квартали. „Мисля, че хората във „Факултета“ вече разбраха, че целта на мерките е да се запази здравето им. В събота се раздаваха и помощи на нуждаещите се. Надявам се повече да няма ескалация на напрежението, каза още той. 

Министър Маринов поздрави църковните служители за създадената организация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6063

8

Синия гол шаман

19.04 2020 в 19:24

СЛАВА НА ГЕРБ И НАШИЯ БОЖЕСТВЕН БАЩИЦА ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ... АМИН.

18551

6

Нострадамус

19.04 2020 в 18:44

Голям капан им заложиха на шопите, тия от Шайката герб за да си напълнят сметките на гърба им.
В сряда и четвъртък - 15 и 16 април са ги пуснали лесно да напуснат София и веднага от 00.00 часа на 17 април Въвеждат нови правила и вече всички стават Престъпници и подлежат на наказателно преследване - грози ги затвот и глоба!
Като ГЕРБ обявят толкова много неща за престъпления, човек много лесно се превръща в престъпник!

20699

4

Новак

19.04 2020 в 16:44

Естествено не полицията ще заплаща тестовете. Доколкото знам циганите във Ф-тата ги тестваха с бързи тестове и само на положителните направиха повторе PCR тест. Банско също май го тестваха с бързи тестове.
Тестовете в частните лаборатории са от бързите и им дават надеждност 90%.
Въпросът е в комуникацията - вместо да забраняваш може да кажеш пътува този, който е здрав. Доказваш го с тест. Това е по-сериозен документ е от една декларация, а фалшифицирането му е сериозно провинение и по-малко хора биха го направили. Да не говорим, че щеше да излезнат и отделят още заразени, които сега си щъкат по града свободно.
В Германия даже апелират към хората, които имат къщи да живеят в къщите и да излезнат от големите градове.
Хората по принцип не са идиоти, никой не иска да убие родителите си. Лепенето на етикети на хората е работа за комплексари.

3232

3

tarabata

19.04 2020 в 13:34

Абе к`ви софиянци бе? СТОЛИЧАНИ!!! Живи селтаци са това, никакви софиянци не са!

5712

2

tough

19.04 2020 в 12:42

Няма как да стане това. Първо всички тия тестове трябва да ги плаща някой, полицаите няма да си извадят от джоба парите. Освен това резултатът от първия тест става след 2-3 дни, а трябва и втори. Бързите тестове не ги знам за колко време стават, но имат 70% точност, заради което са неприложими. Напр. 50% означава, че все едно не си се тествал.

20699

1

Новак

19.04 2020 в 12:09

Ако целта е ограничаване на заразата, не е ли по-логично тези хора да бъдат тествани и ако има заразени да се вземат мерки? Каква е ползата да бъдят оставени на пътя? Ползата от глобите за бюджета е ясна, но не ми е ясно как ще намалят заразата.
Но ние сме свикнали - при нас винаги по-важно е последващото наказание, а не превенцията.