Републиканците на Цветанов се включват в двата вота, виждат имитация на промяна

OFFNews 24 септември 2021 в 13:43 1331 1

"Републиканци за България" с лидер Цветан Цветанов ще се регистрира и за парламентарните, и за президентските избори на 14 ноември. Партията ще участва на вота в коалиция, съобщиха от РБ. 

Повечето парламентарно представени партии, както и нововъзникващите партийни проекти, са възприели подход на политическо представителство, при който разчитат преди всичко на емоцията и отрицанието. Ето защо сме обезпокоени, че имитацията на реформи, на която бяхме свидетели през последните години, сега ще се трансформира в имитация на промяна с цел облагодетелстване на определени кръгове, се казва в декларация на партията. 

Парламентарният и политическият елит най-често се оказват повод за срам и за растяща политическа апатия. Ние се срамуваме от нивото на законодателния дебат в последните два състава на българския парламент и ще работим за реалното прекратяване на политическото лицемерие във върховния представителен орган на страната. Убедени сме, че извън вратите на парламента трябва да остане правната некомпетентност, професионалната непригодност и липсата на съпричастност към проблемите на хората, която щедро демонстрираха двата поредни краткотрайни парламента през тази година, твърдят още от партията на Цветанов. 

Безпринципното теглене на електорат от една партия към друга протича паралелно с размиването на границите на отделните сектори в политическата координатна система. Цели се пълното обезличаване на политическите профили по оста „дясно-център-ляво”. Не се полагат абсолютно никакви усилия да се печели политическа подкрепа чрез постоянство и последователност, чрез принципно отстояване на определена политическа ориентация. Обособяването на партиите в целия политически спектър по традиционната политическа логика е единствената гаранция за устойчивост и перспектива в политическия живот. Силното разединение на десните сили води до задълбочаването на тези процеси, до същественото маргинализиране на десните хора в българското общество – тенденция, с която ние не можем да се съгласим. Именно това са причините и аргументите да вземем решение ПП „Републиканци за България“ да участва в предстоящите за трети път през тази година парламентарни избори, както и президентски, заявяват още от Републиканци за България. 

Политическата цел на Републиканци за България занапред се свежда до следното - след приключване на пренареждането, с общи усилия да удържим на предизвикателствата и да се запазим като устойчив политически субект, който да представлява избирателите, които споделят автентичните десни разбирания. За тази цел ще търсим сътрудничество и партньорство, завършва декларацията на РБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

Atan

24.09 2021 в 14:11

Ами запазете се! Досегашните ви резултати не показват разширяване на влиянието ви, поне се запазете.Нещо не ви достига, за да станете фактор в политиката.