Реконтра от Цветан Василев: А парите, дето Пеевски ги носи на Цацаров?

OFFNews 29 януари 2018 в 16:02 21248 2

Цветан Василев

"Списъкът с политици, за които се твърди, че са получавали големи суми от КТБ, може да е манипулация от страна на Лазов (Бисер Лазов, главен свидетел по делото КТБ - б.р.), да изпълнява поръчка и да назовава едни имена, а други да прикрива. Всичко е възможно от такъв човек. Но той е най-малкият проблем."

Това казва бившият шеф на КТБ Цветан Василев в интервю пред информационния сайт Frognews.

Василев е бил потърсен да коментира изнесената от Люба Кулезич информация за списък със свидетелските показания на Бисер Лазов, според когото много политици и обществени фигури са получавали големи суми пари по лично разпореждане на банкера.

На въпроса кой е големият проблем, Василев отговаря:

"Ще ви кажа, но преди това ще спомена, че Делян Пеевски е носил на главния прокурор Сотир Цацаров по сто хиляди евро на месец. Лично той ми е казвал, че ги носи директно на обвинител номер едно. Самият Пеевски е взимал големи суми. Сега касиерката казва, че някои документи се били изгубили при преместване на офиса й. Много интересно. Как са се загубили, нали прокуратура и полиция нахлу там, тършува и прибра всичко, което е важно, както самата тя твърди. Да не би да са изчезнали листовете, където фигурират инициалите Д.П. и Д.П 1? Както стана с тефтерчето на Филип Златанов, което се загуби по пътя към прокуратурата, а в него се мъдреха същите инициали? Не се съмнявам, че прокуратурата се е подготвила със своите тези за процеса, но все пак ще й се наложи да отговаря на доста въпроси. Съвсем обикновени въпросчета."

Василев добавя, че наистина важният въпрос е кой събори банката е кой разграби активите ѝ.

"Отговорите ще разкрият генезиса на управлението и зависимостите между властите – законодателна, изпълнителна, съдебна прюс медиите. Да допуснем хипотетично, че някакви пари са давани. Но техният сбор ще е 10, 20 дори 50 милиона. Тази сума не може да е основание за фалит. Банката е имала над 6 млрд активи. За тях ми е думата. Само три от тях – Виваком, НУРТС и „Петрол“ правят близо 3 милиарда, към момента преди фалита, по борсови оценки. Били мои, твърдят участниците в удара срещу КТБ. Как така са мои, а чрез квестурата са в ръцете на други хора? Това ще трябва да се обясни. Като се види ролята на Пеевски и прокуратурата в разгрома на банката, чрез един анонимен сигнал, чийто автор не е разпитан и до ден днешен, ще лъсне цялата зловеща картина на един престъпен заговор, замислен и реализиран от хора на върха в държавата. Вътре е името и на сегашния премиер", казва бившият шеф на КТБ, който сега се намира в Белград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9034

3

JAusten

03.02 2018 в 10:02

Нека завлече - от това ще има полза целият български народ. Но не ми се вярва да успее. Ние тук сме като в "Новите дрехи на царя", но, когато детето се изпусне "царят е гол", не само, че никой не подхваща, а направо смачкват детето. Уви.

12373

2

Emigirl

30.01 2018 в 15:12

Василев не отрича за своите престъпления, защото са лесно доказуеми, но гледа и да завлече със себе си който може, а май доста народ ще олети