Регионалната комисия ще изслуша Караджов и ще разгледа два законопроекта на ПП

Ружа Райчева 05 април 2022 в 07:00 974 0

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

Днес парламентарната регионална комисия ще проведе обсъждане на два законопроекта на „Продължаваме промяната“ – единият внесен от Настимир Ананиев, другият от зам.-председателя на парламентарната им група Владимир Табутов. Депутатите ще задават актуални въпроси към вицепремиера и регионален министър Гроздан Караджов.

Законопроектът внесен от Ананиев на 30 март предлага да се предприемат действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа.

Депутатите ще разглеждат законопроекта внесен от Табутов на второ четене. В него се залага възможността за въвеждане на уведомителен режим за случаите, в които се предвижда изграждане на енергийни обекти за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници за собствено потребление. Целта е изграждане на такива обекти, които биха облекчили стопанските потребители в процеса по диверсификация на енергийното си снабдяване, да се ускори.

Вносителите на законопроекта твърдят, че предложените промени гарантират, че производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници за собствено потребление, поемат отговорността произведената енергия да не бъде връщана към електроразпределителната мрежа, с което се спестява необходимостта от осъществяване на процедурата по проучване на условията за присъединяване.

Освен това народните представители ще имат възможност да зададат актуални въпроси към регионалния министър и вицепремиер Гроздан Караджов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !