Quantcast

Реформаторите зоват кмета на Бургас да откаже наградата от Путин

Нели Чолашка Последна промяна на 19 февруари 2014 в 13:33 10613 20

Димитър Николов, кмет на Бургас.

Реформаторският блок призова призова кмета на Бургас Димитър Николово да откаже наградата от Владимир Путин заради събитията в Киев.

По-рано днес стана ясно, че Николов ще бъде награден от Русия за големия му принос за укрепването и развитието на руско-българските отношения.

От неделя, когато се проведе конгреса на ГЕРБ, Димитър Николов е зам.-председател на партията.

Очаква се церемонията по връчването на наградата да е в руското посолство в София.

„Радвам се, че имам възможност да помагам на хората и по този начин да останат с добро впечатление за българското гостоприемство, което е най-важното за мен", коментира Николов сутринта.

OFFNews потърси за коментар Николов, но не успя да се свърже с него. От пресцентъра му обещаха позиция по-късно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2014 в 11:04

В реформаторския блок няма етнически българи. Затова са русофоби."За благодарност" към българския народ,който по времето на фашизма им спаси живота... те сега искат да заличат и историята му,а и самата му нация и двете са общи с Русия и руснаците. И стига спекулации с комунизма. В Русия комунизъм няма, а когато беше Cаветския съюз същите тези реформатори-преватизатори-унищожители бяха там на първи ред комунисти. Достоен е този кмет.

19.02 2014 в 17:48

Уважаеми критици,
Благодарност не се връща. И не е позор, че съм помогнал на почти припадналите от притеснение родители на изпадналия в кома 14-годишен Олег, който беше затрупан от пясъци и едва не умря на плажа в Приморско. И не е позор, че съдействах на десетки руски туристи, които дни наред спяха на летището, защото бяха излъгани от наши туроператори. Не е позор, че съдействах на родителите на руски деца, които изгориха стъпалата си при участие на културно събитие по българското Черноморие.
Аз не чувствам като позор това, че приемам като лична отговорност грижата за здравето и живота, както на всеки изпаднал в беда бургазлия, така и на всеки гост и новодошъл жител на града.
Ако някой смята всичко това за позор, то значи е загубил всичко човешко в себе си.
Да се правят политически спекулации с огромната трагедия в Украйна е меко казано неетично. Аз не мога да върна благодарност. Ако вие можете – направете го.

19.02 2014 в 17:17

Подвеждаща партенка!
Не се връзвайте бе хора,: "Димитър Николов
Днес получих благодарствена грамота от президента на Руската Федерация. Благодарствена. Автори на инициативата са руски граждани, организирали подписка затова, че съм им помогнал в Бургас. Само за няколко часа политици и общественици нададоха глас със силните реплики: „позор!“, „кметът на Бургас да върне „наградата“. "

19.02 2014 в 17:12

Що да пукясвам бе Гавраиле? Че аз много добре си живея и нямам проблеми с никой! Ти си човека дето нещо го боли! Морето си беше доста добре докато майка Русия бдеше над нас. Дивия либерален капитализъм дето вие много го желаете разсипа нашето море. Ти явно не си наясно кой турист е пиян. Не е руския!

19.02 2014 в 16:59

Стига с вашето "анти"!
Що не си гледате интереса,ами само плюете?!
Ще ми ядете д....вия,ако не са руснаците.
Не сте длъжни да ги обичате - просто си гледайте бизнеса.

19.02 2014 в 16:44

Комуноид от Морето, ами пукясвай тогава, парцал сплескан.
На никого не трябваш - лягай и умирай. Заради боклуци като теб черноморието ни е станало на ебати шита. Впиянчени руснаци и бедни европейци - това постигнахте. Най-якото крайбрежие за хиляда километра - на свинска кочина направихте с шибаните си руски дружки.

19.02 2014 в 16:20

Какви награди, какви връщания? Това е благодарствена декларация, инициирана от граждани, която си е напълно заслужена. Става въпрос за оказване на съдействие на руски граждани в беда (дете, борещо се живота си, например). Благодарност не може да се върне, а и не трябва. Евтини популистки ходове на партийна основа.

19.02 2014 в 16:19

е как ще откаже бре. Нали е завършил в Москва?

19.02 2014 в 16:02

Той вече се "отблагодари" на уралските пияндури: подарява им едно училище (СОУ"Д.Дебелянов") и една детска градина(в съседство с у-щето) от 15.09.2014.И го прави за хора,които дори не са Бълг. граждани,нито са граждани на ЕС. Следва възобновяване на "проекта"(разбирай далаверата) Бургас-Алекс/полис и стискане на очите за екологията на изгражданата в момента инсталация в "Нефтохим"-Бс за преработка на Гудрон - най-миризливата нефтена преработка изобщо. Плюс пълно мълчание от страна на кмета по въпроса за закриването на завод "Елкабел"-Бс и разчистването на терена за строеж на жилищен комплекс за руснаци на негово място.А мястото е точно срещу училището и до МОЛ "Галерия".А това,че доста бургазлии ще останат отново без работа на улицата - кметът мълчи.Нали така стана и с "Нефтохим"-Бс.Сега там работят предимно руснаци,а българите изхвърчаха на улицата.Гостоприемен бил кметът...

19.02 2014 в 15:54

Абе вие не разбрахте ли че Русия и руснаците са много важни за черноморския регион бе? Вие там си се тъпчете в кирливите трамваи на Фъндъкова и си дишайте пръдните. Ние тука дишаме морски въздух и главите ни са прочистени. Без руските туристи черноморието ни ще загине. Не ме интересуват жалните ви русофобски вопли мене бизнеса ми е с Русия. Като дават награда да я взима поне явно някой уважава региона!