Кметът на Бургас за наградата от Путин: Благодарност не се връща

OFFNews 20 февруари 2014 в 15:18 5889 26

Димитър Николов, кмет на Бургас

Кметът и зам.-председател на ГЕРБ Бургас Димитър Николов отказа да отклони наградата от руския президент Владимир Путин в знак на протест срещу случващото се в Украйна въпреки призивите, включително на Реформаторския блок, той да откаже наградата. 

Николов обясни решението си чрез официалната си Фейсбук страница по следния начин:

"Уважаеми критици,

Благодарност не се връща. И не е позор, че съм помогнал на почти припадналите от притеснение родители на изпадналия в кома 14-годишен Олег, който беше затрупан от пясъци и едва не умря на плажа в Приморско. И не е позор, че съдействах на десетки руски туристи, които дни наред спяха на летището, защото бяха излъгани от наши туроператори. Не е позор, че съдействах на родителите на руски деца, които изгориха стъпалата си при участие на културно събитие по българското Черноморие. 

Аз не чувствам като позор това, че приемам като лична отговорност грижата за здравето и живота, както на всеки изпаднал в беда бургазлия, така и на всеки гост и новодошъл жител на града.

Ако някой смята всичко това за позор, то значи е загубил всичко човешко в себе си.

Да се правят политически спекулации с огромната трагедия в Украйна е меко казано неетично. Аз не мога да върна благодарност. Ако вие можете – направете го".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!