Реформаторите защитиха търновските студенти

OFFNews 06 ноември 2013 в 19:02 1994 5

Великотърновският университет “Св. Св. Кирил и Методий”
Великотърновският университет “Св. Св. Кирил и Методий”

 

С възмущение и загриженост научихме за ескалацията на напрежението в 321 аудитория на Великотърновския университет днес. Грозните сцени от двора на Софийския университет се повтарят и във Велико Търново. Не се съмняваме, че инициаторите са същите. Това се посочва в изявление на Реформаторския блок - Велико Търново по повод нападението над стачкуващите студенти във ВТУ.

Не бива да се позволява на криминални групи, по заръка на банкрутиралото задкулисие, да търсят саморазправа със защитаващи своите и нашите общи права и бъдеще български студенти, категорични са реформаторите.

Настояваме, нападателите, подстрекателите и отговорните за нападението лица да понесат бърза и тежка административна отговорност. Настояваме пред Областната дирекция на МВР -Велико Търново за бърза намеса в опазване на обществения ред и ефективно разследване на нападението. Без отлагане, извършителите да бъдат предадени на правозащитните органи и понесат предвидената в закона наказателна отговорност, пише в изявлението.

Ескалацията на напрежението и бруталността на бандитите няма да уплашат гражданите на Велико Търново и страната да отстояват решително и до край своята достойна позиция. Правителството, подкрепяно от юмруците, оръжията и заплахите на мутри, изправено срещу порива на студентите, не може повече да управлява България, категорични са реформаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови