Реформаторите се целят в 6-7 кметски места в големите градове

В малките общини се надяват да имат 40-50 кмета след изборите през есента

OFFNews 03 февруари 2015 в 10:56 1983 3

Наден Зеленогорски

"Реформаторският блок (РБ) на местните избори ще разшири пробива. Ще имаме наши кандидати навсякъде в страната. Реформаторският блок има за цел да вземе 6-7 кметски места в областни центрове и още 40-50 в по-малките общини".

Така очерта целите на РБ на предстоящите местни избори през есента съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски на пресконференция в Габрово.

Според него заедно с вота за местни органи на властта трябва да се проведе и референдум за задължителното гласуване.

В Габрово ще издигнем наши кандидати за кмет и съветници, съобщи също Зеленогорски, като бе категоричен, че местните организации на РБ ще решават за кандидатите на Блока навсякъде, но няма да се приема сътрудничество с партии като ДПС, БСП и подкрепялите правителството „Орешарски“.

Зеленогрски обяви още, че днес предстои среща на председателите на партиите от РБ и на заместниците им, на която ще се направи дискусия за стъпките към консолидация на Блока, така че РБ да е в добра кондиция и да постигне добри резултатите на местните избори.

Той подчерта, че ключови за РБ са реформите в сигурността, съдебната система, здравеопазването и администрацията.

Ще предложим промени в законите, така че да се направи по-ефективна работата и на МВР, и на ГДБОП и ДАНС, защото ДАНС например проспа източването на ресурс от 4 млрд. лева от КТБ, коментира още Зеленогорски.

По думите му Реформаторите са категорични, че България трябва да стане част от механизма за европейски банков надзор и да влезе в чакалнята на еврозоната, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови