Реформаторите искат пътна карта за промените

OFFNews 02 август 2015 в 13:08 2221 3

Реформаторският блок настоява за свикването на Съвета за развитие и изготвянето на пътна карта и законодателна програма на кабинета и управляващото мнозинство. Правилата в коалицията трябва да са резултатите, които постигаме. Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева в предаването "Неделя 150" по БНР на въпрос необходимо ли е преформулиране на коалицията. Тя беше категорична, че разговорът трябва да се проведе в рамките на легитимния орган на коалцията, а не през медиите.

По думите на Кунева изготвянето на такава пътна карта и ясен ангажимент за нейното прилагане ще даде яснота на гражданите какво могат да очакват от управлението. Така ще е ясно и какво е мерилото за успеха му и къде е прагът, под който не можем да паднем, посочи още тя.

Според нея с отлагането на важни закони като този за борбата с корупцията и промените в Конституцията не се демонстрират резултати. Тя разкритикува решението на депутатите антикорупционният закон, който е внесен от Министерски съвет и се счита за приоритетен, да се гледа в последния час на последния ден на сесията на парламента. Вместо коалиция на желаещите за борба с корупцията, видяхме коалиция на нежелаещите и то без аргументи, коментира тя.

Кунева беше категорична, че публичността за лицата на властови позиции е ключова за връщането на доверието на гражданите в институциите и даде за пример европейските институции, където еврокомисарите публикуват всичките си срещи на интернет страниците си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!